Nyt galleri åbner i Hjørring

Profilbillede

Går du en tur forbi Springvandspladsen i Hjørring, vil du med garanti lægge mærke til den nye butik, der med sit farverige indhold og klare belysning er dukket op midt på pladsen. Kigger man ind af vinduerne, vil man næppe tage fejl af dens potentiale: malerier, bronzefigurer, smykker, lysestager med mere. 

Hjørring har fået et nyt galleri med en meget varierende og imødekommende udstilling.

‘Galleri Vendia’ - som er navnet på butikken - er ejet af Anita Majbrit Andersen. Det lidt unikke navn på butikken har da også en helt særlig betydning. Ordet ‘Vendia’ er nemlig det latinske ord for ‘Vendsyssel’ - og fælles for de udstillende kunstnere er, at de alle bor i Vendsyssel. 

De i alt 16 forskellige kunstnere, som hver især giver sit bud på kunstnerisk håndværk, har som udgangspunkt ingen udgifter forbundet med sin udstilling. Først når en kunde viser interesse og køber et stykke kunst, går halvdelen af salget til ejeren af butikken. På den måde har butiksejeren og kunstneren indgået en fælles aftale, som tilgodeser begge parter.

De vendsysselske kunstnere har flere årsager til at lade sine værker udstille i Hjørring midtby. Galleri Vendia har med sine store vinduespartier gjort udstillingen indbydende for de mange forbipasserende, og kunstnerne er naturligvis også interesserede i at vide, om dette har en positiv effekt på salget. Kunst handler ikke blot om salg. Det er mindst lige så meget en formidling af udtryk. En oplevelse, en følelse, en tanke eller noget helt fjerde, som kunstneren forsøger at give videre til den opmærksomme beskuer.

Fælles for alle udstillerne er at se, om kunsten opleves og formidles bedre, når den udstilles i Galleri Vendia.

Sæt kryds i kalenderen d. 20. januar, og ta´et smut forbi Galleri Vendia. Anita Majbrit Andersen har planlagt en event-aften fra kl.18.30-21.30. Se, oplev og forelsk dig i kunst - kreeret og lavet af lokale kunstnere fra Vendsyssel. Der er helt sikkert noget for enhver smag.

Kilde: Redaktionen
False {
}