Ligakandidater fik intet foræret

Profilbillede
dato

Resultatet 18-26 (8-12) kunne måske få nogen til at tro, at ligakandidaterne fra Ajax fik den klare sejr foræret af Elitesport Vendsyssel, der ikke har andet end æren at spille for nu i herrernes 1. division i håndbold.

Men lørdagens kamp i Park Vendia var bestemt ingen walkover for Ajax, der måtte kæmpe hårdt bortset lige fra de sidste minutter, hvor kampen var afgjort.

De blev uddelt i alt 14 to minutters udvisninger – heraf 8 til Ajax – og det illustrerer, at der virkelig blev gået til vaflerne, selv om kampen aldrig udviklede sig ondt eller brutalt.

Elitesport Vendsyssel startede med sin ordinære andenmålmand Rasmus Fries mellem stængerne, og han var med gode redninger stærkt medvirkende til, at ESV kom fint i gang og fulgtes med favoritterne frem til stillingen 8-8.

Men i den anden ende spillede Ajax-keeperen Andreas Ejlersen endnu bedre. ESV’erne fik svært ved at score, og Ajax trak fra frem mod pausestillingen 8-12.

I 2. halvleg kæmpede ESV sig op til kun at være bagud med to mål ved 15-17. Men igen stod Andreas Ejlersen i vejen for mange ESV-forsøg og gav sit hold mulighed for at øge føringen støt i halvlegens sidste kvarter.

Målscorere:
Elitesport Vendsyssel: Daniel og Casper Holmen 4, Christian Lykke Jensen 3, Mads Espensen og Oliver Prince 2, Niels-Jacob Thing, Steffan Stollig og Nicolai Leth Klinge 1.

Ajax: Rasmus Graffe og Frederik Bjerre 6.

Kilde: Elitesport Vendsyssel