Elitesport Vendsyssel kæmpede sig til sejren

Profilbillede
dato

For tilhængere af håndbold som en dramatisk kontaktsport var søndagens kamp i Idrætscenter Vendsyssel mellem Elitesport Vendsyssel og HC Odense en sand lækkerbisken.
Her fik den pænt besatte hal tilmed en hjemmesejr, da ESV vandt 30-26 (17-12) og dermed løftede sig op i mellemgruppen i herrernes 1. division på en ottendeplads og efterlod fynboerne blandt de nederste.

Dramaet brød løs fra første dommerfløjt. I løbet af kampens første kvarter havde dommerne uddelt to røde kort og fem to minutters udvisninger.
De fem udvisninger gik alle til HC Odense, mens det var ESV’s Steffan Stollig og Oliver Prince, der måtte se sig diskvalificeret.
Korrekt? Det var svært at vurdere fra lægterne. Men Stollig og Prince følte sig i hvert ikke retfærdigt bedømt.

Både Stollig og Prince er nøglespillere hos ESV. Deres fravær ødelagde rytmen hos hjemmeholdet, der havde svært ved at komme afgørende foran trods en meget velspillende Thomas Steffensen.
Men så steppede Marcus Raakjær op som målmand og spillede resten af kampen op til sit absolutte topniveau. Hans mange redninger åbnede for kontrangreb, der blev ESV’s bedste våben og afgørende for hjemmesejren.

En hårdt tilkæmpet sejr
Men vendelboerne måtte slide hårdt for at holde sig foran i 2. halvleg, hvor HC Odenses 5-1 forsvar, med Rasmus Levinsen som fremskudt spoiler, tog farligheden ud af ESV’s etablerede angrebsspil.

Det hjalp ikke vendelboerne, at Thomas Steffensen kort ind i 2. halvleg måtte humpe ud med et vrid i anklen.
Men efter behandling kom han på banen igen og bidrog med sin fysiske styrke og bevægelighed til, at HC Odense aldrig kom rigtig tæt på at indhente hjemmeholdets fem måls pauseføring.

Målscorere:
Elitesport Vendsyssel: Thomas Steffensen 7, Christian Lykke 6, Mads Espensen 5, Daniel Holmen, Oliver Prince, Mathias Haugen, Nicolai Leth Klinge, Niels Bak Jessen og Marcus Raakjær hver to.

HC Odense: Lucas Petersen og Jacob Lyck hver 5.

Kilde: Claus Dindler - Presseansvarlig hos Elitesport Vendsyssel