"Den vildeste kamp på dansk grund nogensinde"

Profilbillede
dato

Af: Maj-Britt Uggerholt // Hjørring Futsal Klub

"Den vildeste kamp på dansk grund nogensinde". Sådan lød ordene fra Gentofte-anføreren, Emil Scott, efter kampen. Store ord fra en mand, der har stået i masser af DM-finaler og spillet både landskampe og Champions League. Men Scott - der i øvrigt var en af kampens helt store oplevelser - må siges at have ret.

Det var en kamp, der havde ALT! To mandskaber, der spillede fantastisk futsal og mestrede mange forskellige facetter af spillet, masser af mål, fremragende detaljer og masser af tænding... og ikke mindst en enestående kulisse, der ikke findes andre steder i Skandinavien. Der var ikke et eneste sæde tomt, hvor maksimum kapaciteten på 750 blev opnået.

Fra start var niveauet tårnhøjt. Desværre var det gæsterne, der efter en hjørnesparkskombination bragte sig foran 0-1 ved Oscar Merling. Bolden var dog knap nok givet op før HFK kunne udligne. Ermin Kasumovic var manden bag - og med et mål, der virkelig viser, hvordan han har udviklet sig i denne sæson.

Den tidligere meget stationære bagspiller lå pludselig helt fremme som pivot og efter først at have taget bolden fantastisk ned, snød han banens måske hurtigste spiller, Adam Fogt, med et ydersidetræk efterfulgt af en knastør afslutning på fjerneste stolpe. Fremragende mål, 1-1 og 4 minutter spillet.

Efter 9 minutters spil kunne Gentofte bringe sig foran efter endnu et hjørnespark, hvor landsholdsspiller Rasmus Johansson sendte et flot mål i kassen og udnyttede en passiv HFK-defensiv. Tre minutter senere var den gal igen, hvor Emil Scott kunne sende et frispark op i nettaget. 3-1, der også var pausestillingen.

Det var ellers lige ved at Emil Scott også kunne gøre det til 4-1 kort før pausen, da Louis Veis rutineret træk et meget tyndt sjette frispark og dermed fik tilkæmpet et akkumuleret strafferspark. 1-mod-1 imod William Rams - hvor det heldigvis var Rams og overliggeren, der trak sig sejrsrigt ud af den duel.

Hvis det var et Hjørring-hold, der kom ud med fornyet håb efter pausen, blev det håb slukket meget hurtigt, da Louis Veis kunne trille bolden i mål efter et HFK-boldtab efter blot ét minut af 2. halvleg.

Men med stor hjælp fra tilskuerne vendte Hjørring-kampen. Først var det Claus Christiansen, der kontroversielt kunne bringe HFK tilbage i kampen med sin reducering til 2-4. Casper Knudsen ville sætte et HFK indspark hurtigt igang, men blev forstyrret af to Gentofte-spillere, der stod alt for tæt på.

Det fik dommeren til at blæse i fløjten, hvor ingen rigtig vidste, hvad der blev fløjtet for. Casper Knudsen tog chancen og satte spillet hurtigt igang og fandt Claus Christiansen, der nemt kunne dirigere bolden i kassen. Kontroversielt - meget, men ros til Knudsen, der opsøger muligheden.

Dette fik hallen til at eksplodere - og var der nogen der ikke allerede stod op kom de til det minuttet efter, hvor Nis Andersen halvklarede et godt forsøg fra Ermin Kasumovic, men desværre for Gentofte-keeperen var Claus Christiansen hurtigst over returen og scorede til 3-4.

HJØRRING *klap, klap, klap* HJØRRING *klap, klap, klap*
Sådan lød det i hele hallen. Og den store støtte, der blev givet til spillerne, valgte Ermin Kasumovic at takke tilbage for ved at brage et frispark ind næsten ude fra midten. 4-4 efter at have været nede med tre.

Desværre svarede Gentofte tilbage kort efter. Nok engang var Emil Scott arkitekten bag, og efter et flot lob kunne Oscar Merling notere sig som dobbeltmålscorer blot få sekunder efter HFKs udligning.
Minuttet efter blev det også til 4-6, da Gentoftes Grønlandske landsholdsspiller, William Ganzthorn, kunne sende bolden i mål efter et mislykket HFK-overtal.

Et mislykket overtal kan man dog ikke snakke om to minutter senere. HFK forsatte ufortrødent og Park Vendia boblede af tro på point selv med 7 minutter igen. Dette håb blev ikke mindre, da målmand William Rams bragede bolden op i krydset efter et flot overtalsspil, hvor landsholdskollegaen Christoffer Haagh var prisgivet i Gentofte-buret.

De sidste 6 minutter var enormt hektiske og begge mandskaber nåede at notere sig for sit femte frispark - hvor det sjette jo som bekendt giver et akkumuleret straffe. Havde det været de 750 tilskuere i Park Vendia, der dømte kampen, var der vist ikke nogen tvivl om, at det sjette frispark kunne være fundet i op til flere situationer.

Men det er trods alt (og heldigvis for det) ikke publikum, der dømmer kampen, og da der med halvanden minut bliver lavet en bolderobring på Casper Knudsen, koger hallen over; og cheftræner Sergio Benatti der var lodret uenig i dommerens (manglende) dom, så rødt for kun tredje gang i sin 23-årige lange trænerkarrierere grundet protester.

Dette udnyttede Emil Scott, der flere gange i dag fik bevist at have niveau til meget mere end den danske liga, ved at sætte en helt fri Oscar Merling op, der kunne score hattrick til kampens slutresultat 5-7.

En fantastisk kamp, der havde alt med to mandskaber, der spiller fantstisk god futsal. Med sejren rykker Futsal Gentofte op foran HFK i tabellen - á point og med ét enkelt indbyrdes mål til forskel. Det har vi dog to kampe til at få ændret på endnu!

Tusind tak til alle de fremmødte tilskuere i Park Vendia - I skabte en fantastisk kulisse og stod bag holdet - selv da det så aller sværest ud. Vi håber at se jer alle igen, når vi lørdag d. 5. marts tager imod Brøndby IF Futsal!
Kilde: Maj-Britt Uggerholt
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.