Brandvarmt boligmarked: Øget efterspørgsel i Hirtshals

Profilbillede
dato

Generelt på landsplan oplever man under COVID-19 pandemien en stor fremgang af salget af boliger på markedet.

Fremgang

Salget buldrer i øjeblikket derudaf og denne tendens er også kommet til Hirtshals. I Hirtshals oplever ejendomsmægler Anders Hansen fra Nybolig Hirtshals, at der er kommet flere købere til området som efterspørger boliger. Den store efterspørgsel skyldes de favorable salgspriser på boliger i området, som ligger i flotte naturomgivelser.

Købernes private økonomi spiller selvsagt en afgørende rolle, når de skal ud at købe ny bolig. En anden grund til den store efterspørgsel uden for storbyerne er at priserne i de større byer er steget voldsomt, som gør at flere købere er nødt til at søge længere ud, for at finde noget inden for budget.

Her kan Hirtshals for alvor være med, da de er en by med en vis volumen og har et rigt handelsliv, samtidig med at huskøbere kan spare mange penge ved at søge udenfor de større byer, fortæller Anders Hansen fra Nybolig.

Tilflyttere

Ifølge Anders Hansen er der tre forskellige typer af tilflyttere, der flytter til området. Den ene gruppe er børnefamilierne, som vender tilbage efter at have boet nogle år i landets storbyer for at studere eller lign.

Den anden gruppe er dem som har fået job i Hirtshals og omegn, som flytter hertil. Den tredje og sidste gruppe er tilflyttere fra Sjælland, der ønsker at komme tættere på naturen samtidig med at kvaliteten af boligerne er i top.

En afgørende faktor for alle køberne, er at transporttiden til Hjørring er fordelagtig.

Udover den økonomiske gevinst ved at bosætte sig uden for de større byer, så tiltrækker de naturskønne omgivelser også flere og flere tilflyttere. Dette giver en masse muligheder for tilflytterne at integrere naturen i deres hverdag, som er en attraktiv fordel for potentielle købere, mener Anders Hansen.

Generelt har området udviklet sig til en aktiv og pulserende by, hvor forskellige igangværende projekter bidrager til den stigende vækst, som er med til at få huskøbernes øjne op for området.

Kilde: Redaktion