Vivis drøm blev til virkelighed med Happie

Foto: Privat . Indehaver, Vivi Harbo
Profilbillede
dato

Hjemmebagt glutenfri kage og brød kombineret med en stor kop kaffe med havremælk. Hvad mere skal der til for at gøre dig ‘happie?’

Det skulle da lige være den hyggelige atmosfære, du finder hos Happie – Café & Butik i Hjørring.

Stedets indehaver, Vivi Harbo, startede Happie – Café & Butik tilbage i 2015.
Efter et længere sygdomsforløb blev caféen og butikken startskuddet til, hvad der skulle gå hen og blive Vivis ”drøm”.

”Jeg havde altid ønsket mig sådan et sted her, og så tænkte jeg: ’Nu springer du bare ud i det, Vivi. Du var så tæt på at miste livet, og der er ikke noget at miste ved det her’. Derfor sprang jeg simpelthen bare ud i det,” fortæller Vivi Harbo, der til dagligt selv er bosat i Hjørring. 

Hos Happie – Café & Butik finder du gluten-, sukker- og laktosefri mad på menukortet, og bestiller du en kop kaffe, er det udelukkende plantebaseret mælk, du får i.

Brødet og kagerne, der serveres i caféen, bages af Vivi selv. Og netop det, er der ifølge indehaveren, en stor fordel i:

”Vi laver alt brød og kager selv, fordi det både er lækkert og dufter dejligt herinde, men specielt også fordi vi så 100 procent ved, hvad der er i.”

Af den grund bruger Vivi udelukkende rene melsorter, som ris-, mandel- eller majsmel.


Foto: Vivi bager selv alt hendes (allergivenlige) bagværk

I blandingsmel kan der nemlig være spor af blandt andet mælk.

Og det er ifølge indehaveren vigtigt, at caféen skal være for alle – uanset eventuelle allergier eller præferencer.

”Jeg bager fx også med kastanjemel og mange måske lidt mærkelige ting, men jeg synes jo, det er lækkert at få noget, man ikke kan få andre steder,” tilføjer Vivi Harbo.

Udover ejeren selv har Vivi ansat en medarbejder på 30 timer om ugen, samt et par unge piger, der hjælper hende på lørdage og i ferieperioder.

Brænder for bæredygtighed og genbrug

Som navnet antyder, er Happie – Café & Butik mere end ’bare’ end hyggelig café. Stedet rummer tilmed en butik, hvor du kan gå på opdagelse og købe alverdens forskelligt brugskunst, interiør og delikatesser. 

”Alt er til salg inde i caféen,” uddyber Vivi Harbo.

Ifølge indehaveren er atmosfæren i caféen og butikken noget af det allerbedste ved stedet.
Hun er nemlig meget passioneret omkring bæredygtighed og genbrug, hvorfor hun også af og til selv maler og ’shiner caféens møbler op.


Foto: Et udsnit af de produkter, Vivi sælger i butikken

”I 30 år har jeg brændt for bæredygtighed og genbrug, og det er jo egentlig nok det, der driver det hele. 

Jeg bliver høj af det, jeg bliver høj af at gøre folk glade, og jeg bliver høj af at passe på miljøet. Jeg synes, genbrug er megafedt,” fortæller Vivi Harbo.

Netop det at genbruge gør Vivi i det hele taget en stor dyd ud af i caféen.

”Vi bruger stort set alting. Det brød, vi ikke får solgt, laver vi croutoner af og kommer i salaten, og det kage, vi ikke får solgt, fryser vi ned og laver de her gode Happie-kugler af. Så der er faktisk ikke ret meget udsmidning i caféen. Det er kun emballage, der ryger ud,” fortæller indehaveren. 

Egne produkter på hylderne

Hos Happie – Café & Butik kan kunderne derudover smage og købe nogle helt særlige ”Happie Life” produkter – en serie, der er skabt med 100 procent kærlighed og helt uden kemi. 

”Ham, der laver produkterne for mig, vil ligesom jeg, overhovedet ikke bruge kunstige ting. Hvis man gerne vil have kaffe med appelsinsmag i, så plejer han altid at sige, at man så må lave en kop kaffe og presse en appelsin ned i, fordi det andet er kemi,” fortæller Vivi Harbo.

Ligesom med melsorterne går hun meget ind for, at produkterne i Happie Life-serien skal være rene produkter. Eksempelvis indeholder serien også en række forskellige te, der ikke indeholder olier.

”Nå du dufter en te nede i supermarkedet, kan den dufte vanvittigt godt, men når du så kommer hjem og smager, så smager den slet ikke sådan. Og det er simpelthen fordi, der er olier i,” uddyber indehaveren.

Happie Life-serien indeholder derudover også kaffe, krydderier og en række forskellige sirupper.

Ønsker man at købe en gave fra butikken, lover Vivi garanti for, at den bliver smukt pakket ind.

”Jeg går rigtig meget op i, at selvom man måske kun køber for en halvtredser, så pakker jeg altid ind i cellofan, så gaven ligner en million, når man afleverer den.” 

Snart går julesæsonen i gang, og her håber indehaveren på, at der bliver noget at se til.

”Nu har det selvfølgelig været lidt svært, fordi der har og fortsat er corona, så intet er helt som det plejer, men vi håber da, at vi også får travlt til december.”

Du er altid velkommen til at kigge forbi Happie – Café & Butik i Østergade 46 i Hjørring eller tage et kig på deres Facebookside eller hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Vivi Harbo // Happie - Café & Butik i Hjørring