Sommerferie for hele familien i Hjørring

Foto: Privat. Sommeren er et godt tidspunkt at besøge Museums- og Urtehaven på Vendsyssel Historiske Museums afdeling i Hjørring.
Profilbillede

I hele juli er der masser af spændende aktiviteter på Vendsyssel Historiske Museums afdeling i Hjørring.

I Hjørring kan du i hele juli og frem til første uge i august besøge Den Gamle Købmandsbutik på Vendsyssel Historiske Museum, og opleve en autentisk købmandsbutik anno 1950’ernes.

Dengang var det normalt at gå op til købmanden og fortælle hvad man gerne ville have, og så fandt han mælk, brød, pølser, kaffe mv frem.

Du kan her opleve duften, som vi alle kender fra de gode, gamle dage eller måske fra bedsteforældrene. Butikken er betjent af pensionerede købmænd, der sælger alt lige fra hjemmebagte småkager, spegepølse og kaffe til lys, bolsjer og meget, meget mere.

Kom ind og duft, og få en snak om erstatningskaffe, hjemmelavet bagværk og dengang hvor alt gik lidt mere roligt.


Foto: Privat // Hen over sommeren kan du stadig nå at opleve udstillingen 'Vendsyssel Besat'  på Vendsyssel Historiske Museums afdeling i Hjørring.

Sommerferien er også den bedste tid på året til at besøge Museums- og Urtehaven, som netop er blevet udråbt som værende en ’særlig betydningsfuld have’, blandt blot 17 andre haver i Danmark - og samtidigt kan man se den nye udstilling om urtehaven i Sindal Gamle Præstegård, hvor flere af urtehavens 145 planter bliver beskrevet, bl.a. med de fine gamle Flora Danica-illustrationer.

Præstegården er fremover åben året rundt i museets åbningstid, som et sted man kan nyde mad og drikke fra museumscafeen, eller egen medbragte madpakke.

Derudover er der stadig mulighed for at gå på opdagelse i de fine nye udstillinger om livet under Anden Verdenskrig, ”Vendsyssel Besat" og den fascinerende historie om den lokale kraniekult i Vendsyssel i jernalderen, ”Dødens Teater”.


Foto: Privat // Oplev udstillingen 'Dødens teater' på Vendsyssel Historiske Museums afdeling i Hjørring.

Gennem hele juli kan du opleve mange spændende aktiviteter på museets afdelinger i Hjørring, Hirtshals og Mosbjerg.

Læs mere om Vendsyssel Historiske Museum og deres udstillinger her. 

Kilde: Vendsyssel Historiske Museum