SIND Hjørring fejrer 30 års fødselsdag

Foto: SIND Hjørring.

Af SIND Hjørring, Flemming Riishøj

SIND i Hjørring fylder 30 år og fejrer deres fødselsdag med en række spændende arrangementer.

SIND Hjørring har været aktiv i 30 år i Hjørring. Vores aktiviteter har været styret af, at ”Vi lokalt vil bidrage til at styrke den mentale sundhed. Alt hvad vi foretager os, har som overordnet mål at hæve menneskers selvværd, livskvalitet, og forebygge hospitalsindlæggelser” (citat fra SINDs formålsparagraf).

Psykisk sårbarhed, eller at der opstår tvivl, gælder alle, blot med forskellig styrke og er ofte tids- & situationsbestemt. Vi skelner ikke, om man har en diagnose eller ej. Derfor har vi altid ment, at SIND som forening er for alle uanset medlemskab. Vores aktiviteter er og har været åbne for alle. Til vores større arrangementer har vi ikke taget entré.

Vi har altid haft et særligt blik for de pårørende, da de sammen med den sårbare er i en særlig livssituation. De har en tilknytning, som kalder på deres særlig blik for barn, voksen, ven, som føler er udsat.

Vi fejrer vores fødselsdag med spændende arrangementer med forskellige temaer:

Torsdag den 6. oktober er foredrag om Børn med angst af forkvinden for foreningen Børn med Angst, Mia Kristina Hansen.  

I forlængelse heraf kommer Carsten Sommerskov torsdag, den 13. oktober og fortæller om, hvordan du styrker dit selvværd, positivitet og glæde i de mange daglige udfordringer og bekymringer, som voksen og barn.

Mahtilde Falch kommer forbi om søndagen den 10. oktober. En fortællekoncert i spændfeltet mellem musik, formidling & foredrag.

Alt sammen sker i Forsamlingsbygningen i den store sal kl. 19.00 – 21.00. Og der er gratis entré til alle arrangementer.

Gå ind på Landsforeningens hjemmeside og tryk på ”Kommende arrangementer”. Så kan du få en uddybning af de forskellige arrangementer.

Fredag den 7. oktober kan vi mødes i Metropol til kagebord, ansigtsmaling og musik fra kl. 14.00 og om aftenen er der fest k. 18.00 på CKU, Elsagervej. 

Sindets dag fejrer vi at bevæge os i godt humør sammen med Idræt for Sindet, mandag den 10. oktober kl. 10Vi starter ud fra Vendia Hallen på cykel eller gåben. Starter med kaffe, brød, frugt fra kl. 09.30.

Kom og deltag i disse arrangementer. De er gratis og alligevel af høj kvalitet. 

Hvad har vi gjort i alle disse 30 år?

Vi har gennemført masser af aktiviteter i naturen, men også udflugter til fx Randers Regnskov, Den Gamle By i Aarhus, Ørnereservatet, Nordsøen Oceanarium, Aalborg Kunstmuseum, ture til Egholm, sejlture på Limfjorden med Skonnerten Jens Krogh, sejltur til Læsø, Yxengaard, strandtur og ravsamling. Og man kan bestille tid, uanset om man er medlem eller ej.

Vi har afholdt foredrag om vigtige og aktuelle emner for vores målgrupper. Vi startede for 29 år siden en unge gruppe op, som vi i dag også benævner torsdagsgruppen, der mødes til fællesspisning og socialt samvær hver torsdag.

Vi har et stort korps af frivillige besøgsvenner. Vi har ”en gruppe hjælpende hænder”. Vi er bisiddere for mennesker, som har brug for det i mødet med det offetnlige.

Vi har etableret en gratis anonym psykologisk rådgivning til stor glæde for mange sårbare mennesker. Vi har også en præst tilknyttet.

Omdrejningspunktet for vort arbejde er, at vi skal holde fast i, at alle mennesker har en værdi, og at alle kan nogetHvis vi mister troen på det, så tager usikkerheden over og den gode vilje til at gøre noget for forsvinder.

På vegne af bestyrelsen i SIND Hjørring

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Kilde: SIND Hjørring, Flemming Riishøj