Politi og fogedret laver indsats i Frederikshavn og Brønderslev

Profilbillede
dato

Nordjyllands Politi vil sammen med fogeden nu nedbringe antallet af borgere i Frederikshavn og Brønderslev kommuner med gæld og verserende fogedsager.

Derfor har en uniformeret patrulje i selskab med fogeden for nylig banket på hos flere borgere i Frederikshavn kommune, hvilket har resulteret i, at 11 borgere blev fremstillet for fogedretten. En uniformeret patrulje vil i nærmeste fremtid banke på hos flere borgere i Brønderslev kommune – borgere med ubetalt gæld, som de trods flere anmodninger ikke har fået afviklet. 

"Vi har valgt denne fremgangsmåde for at nå ud til flere borgere, som så kan blive fremstillet for fogedretten direkte i patruljevognen og derudover uden at blive anholdt. Formålet med vores indsatser er, at flere af sagerne således kan blive afsluttet med fogedretten – og de forurettede, der har penge til gode, kan få en afklaring på deres sag," oplyser politikommissær Marianne Hejlesen.

Hun benytter lejligheden til at appellere til, at skyldnere i de aktuelle kommuner selv retter henvendelse til fogedretten, så gælden kan blive betalt, eller der kan findes en ordning.   

”Jeg vil gerne opfordre til, at man selv som borger tager i fogedretten i Hjørring og får ordnet sit mellemværende: Man får selv ro i sjælen, kreditorer får en afklaring – og så er man er også fri for at få besøg af en af vores patruljer,” siger politikommissæren, som fortsætter, ”men sker det ikke, så kan man altså forvente et uanmeldt besøg af vores patrulje dag eller aften, hvor man bliver fremstillet for fogedretten på stedet”.  

Nordjyllands Politi oplyser ikke præcist, hvilke dage de sætter målrettet ind for at hente skyldnere til fogedretten. 

”Men vi kommer til at køre målrettet på det her – og flere indsatser for begge kommuner er i støbeskeen,” understreger politikommissæren.  
 

Sådan kontakter du retten

Har du et uafklaret økonomisk mellemværende med Fogedretten, så skal du henvende dig i Fogedretten,  Sct. Knuds Park 8, 9800 Hjørring, torsdage og fredage kl. 9-12. Rettens telefonnummer er tlf. 9868 5600 
 
Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi