Piil & Palsgaard Auto i Hjørring satser på kvalitet og fair priser

Foto: Privat. De to indehavere af Piil & Palsgaard Auto, Henning Palsgaard (t.v.) og Morten Piil (t.h.), med den nyansatte mekaniker Mads i midten.
Profilbillede
dato

Piil & Palsgaard Auto kom godt fra start: "Revisoren kalder os en succes."

Da Henning Palsgaard og Morten Piil i foråret 2020 bestemte sig for at starte op som selvstændige med autoværkstedet Piil & Palsgaard Auto APS, var forretningsplanen hurtig på plads. Der skulle satses på kvalitet til fair priser, og så skulle det være et værksted, hvor kunderne kørte derfra igen med et smil på læben.

“Regningerne på et autoriseret værksted bliver hurtigt meget dyre, da man som autoriseret værksted forpligter sig til en masse udgifter,” fortæller Henning Palsgaard, der selv har mange års erfaringer hos både autoriserede og uautoriserede værksteder. Han fortsætter:

“Som uautoriseret værksted har vi hos Piil & Palsgaard Auto derfor mulighed for at tilbyde services og ydelser til noget lavere priser, uden det går ud over kvaliteten. Vi har råd til at give en god service.”

At være et uautoriseret værksted er dog ikke ensbetydende med, at der ikke bliver ført kontrol med virksomheden. Piil & Palsgaard Auto er nemlig medlem af CAC certificeret koncept, som jævnligt kommer på uanmeldt besøg, og både tester det udførte arbejde såvel som de anvendte reservedele, hvilket hidtil er sket helt uden anmærkninger.

Pandemi gav stof til eftertanke
Tilsammen har Henning Palsgaard og Morten Piil mere end 30 års erfaring som automekanikere fra forskellige værksteder. Inden de startede op som selvstændige sammen, nåede de også flere år som hinandens kolleger og ”wingman” hos et autoriseret værksted i Hjørring.

En verdensomspændt pandemi gav dog de to iværksættere stof til eftertanke, hvor to gamle drømme pludseligt så sig mulig at forene under navnet Piil & Palsgaard Auto.

“Morten og jeg havde i mange år hver især drømt om selv at stå i spidsen for et værksted. Da Covid-19 så pludselig ramte hele verden, blev det en form for øjenåbner for os begge."

"Vi snakkede sammen, og fandt frem til, at vi måske bare skulle kaste os ud i det frem for at udskyde, da ingen alligevel kan forudsige fremtiden,” fortæller Henning Palsgaard, som på ingen måde har fortrudt at de to kammerater tog springet ud i at være selvstændige. 

“Vi har arbejdet sammen i flere år her i Hjørring, og som tidligere underviser på Aalborg Teknisk Skole, var jeg i sin tid også med til at uddanne Morten. Siden blev vi hinandens wingman, da vi begyndte at arbejde sammen, og så supplerer vi hinanden godt på værkstedet, hvor vi har hver vores kompetencer og ansvarsområder,” uddyber Henning Palsgaard.


Foto: Privat // Henning er ansvarlig for firmaets bogholderi og økonomi. Størstedelen af dagen foregår dog alligevel med fingrene nede i maskinrummet.

Strategien var lagt på forhånd
Selvom både Henning og Morten er stærke tekniske og har stor viden og erfaring inden for især mærkerne Renault, Ford, Dacia og Mercedes Benz, var rollerne fordelt på forhånd.

Hos Piil & Palsgaard er det nemlig Morten Piil som er ansvarlig for teknikken, mens Henning selv står for blandt andet bogholderi og økonomi:

“Som tidligere værkfører og med en uddannelse i ledelse, lå det lige til højrebenet at lave denne fordeling. Vi hjælper selvfølgeligt stadig hinanden, men ser som sagt flere fordele i at have hvert vores ansvarsområder i firmaet,” fortæller Henning Palsgaard.

Revisoren og banken kalder os en succes
Det var ikke helt uden bekymringer, at de to tidligere kolleger valgte at kaste sig ud i at blive selvstændige. Med en velkendt nordjysk beskedenhed fortæller Henning Palsgaard dog alligevel, at det da er gået “ganske fint”, og de har haft travlt i virksomhedens første tid.

Her har de allerede fået godt fat i både flere lokale kunder på værkstedet, såvel som en række nordjyske erhvervskunder.

“Vores revisor og bankmand har fortalt os, at vi godt kan være tilfredse, og at opstarten har været en stor succes."

"Vi har valgt at køre værkstedet med fornuft og omtanke her i starten, og været noget forsigtige med investeringerne - særligt grundet den store usikkerhed omkring fremtiden med alt den corona. Så det er jo dejligt at få at vide, at andre ser os som en succes,” fortæller Henning Palsgaard.


Foto: Morten er til dagligt ansvarlig for teknikken og er i dag også i gang med at efteruddanne sig indenfor el og hybrid.

Klare visioner for fremtiden
Selvom det første halvandet år som selvstændige er gået over alle forventninger, er der ikke planer om nogle vilde udvidelser. Virksomheden skal forblive lille og lokalt forankret, slår Henning Palsgaard fast.

Her vil fokus fortsat være på at drive et lokalt autoværksted, fortæller han, selvom de har enkelte faste aftaler med erhvervsdrivende fra også Bergen, Oslo og Kristiansand i Norge.

“Vi har lige ansat en tredje mekaniker til at hjælpe os på værkstedet, samtidigt med at vi er i gang med en mindre ombygning, så vi får plads til endnu en lift til større biler på fem tons. En ekstra mand giver lidt flere muligheder og ressourcer at trække på, hvilket vi får brug for i fremtiden.”

Her er Henning og Morten heller ikke afvisende for, at virksomheden en dag skal have en mekaniker-lærling på værkstedet - Men først når den rette en dag melder sig.

“Morten er dertil i gang med en efteruddannelse indenfor el-, og hybridbiler, så vi i fremtiden kan blive endnu bedre til at hjælpe disse kunder. Så vi går helt sikkert en spændende fremtid i møde,” afslutter Henning Palsgaard.

Piil & Palsgaard Auto APS kan kontaktes alle hverdage mellem 7:30 og 16:00 på telefon 22 22 28 92.

Du kan også besøge deres hjemmeside, hvor du kan bestille tid til service eller læse mere om værkstedet. Se mere her

På Facebook kan du tilmed følge Piil & Palsgaard Auto og få de seneste nyheder. Se mere her.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Henning Palsgaard // Piil & Palsgaard Auto