Per Møller stiller op for Konservative til KV21

Per Møller stiller op for Konservative til KV21
Profilbillede

Blå Bog

46-årige Per Møller stiller op for Konservative til kommunalvalget i Hjørring Kommune. Per har boet i Hjørring siden 2001. I løbet af disse år har han også boet i Oslo og Frederikshavn.

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
Mit hjem er i Hjørring, og har været det næsten halvdelen af mit liv. Mine forældre er vokset op i Vrå og Børglum, så jeg er den eneste i min familie der ikke er "rigtig vendelbo". Men det er mine 3 børn og min hustru, heldigvis. For Hjørring kommune kan noget, som de byer og landsdele jeg boede i før. For på den ene side er vi sindige jyder/vendelboer, stort set alle os der bor her. Og på den anden side har vi et internationalt udsyn. Det gælder livet i Hjørring, Løkken, Hirtshals og andre dele af kommunen.

Når jeg går en tur langs Lønstrup klint mellem Mårup kirke (eller det der var) og Rubjerg Knude fyr, så går jeg "på kanten", men samtidig føler jeg, at jeg har en endeløs horisont af muligheder for at leve livet. I de små selvstændige virksomheder jeg har skabt, med min børn og hustru. Og ikke mindst med de venner, bekendte og mennesker jeg møder på min vej.

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
I mine 8 år som folkevalgt og mine små 15 år som medlem af et politisk parti, har jeg oplevet at byrådet og det politiske system i det hele taget, har truffet andre valg, end hvad jeg fandt rimeligt. Jeg ønskede mig, i 2013, og jeg ønsker mig i dag, at være med til at præge vores lokalsamfunds udvikling. Det kan jeg når jeg er politisk aktiv. Og ikke mindst folkevalgt.
Det er en utrolig stor ære at tjene borgerne i Hjørring kommune. Det håber jeg, at kunne fortsætte de næste 4 år.

Hvad er dine politiske mærkesager?
Overskrifterne er: FRIHED - FORANDRING - SAMARBEJDE

FRIHED til pleje, omsorg og tryghed - hele livet.
Jeg vil støtte det frie initiativ til at oprette friplejehjem. Større støtte til social frivillighed, for vi har virkelig brug for et aktivt civilsamfund.

FORANDRING - for fremtidens generationer.
Jeg ønsker vi skal beskytte og bevare vores natur, arbejde for den grønne omstilling og facilitere udvikling og teknologi i kommunen.

SAMARBEJDE - vækst og visioner.
Jeg vil gå forrest for at rekruttere arbejdskraft og bosætning til kommunen og øge fokus på beskæftigelse og uddannelse. Bl.a. ønsker vi konservative at bygge en ny skole i Hjørring og etablere besøgscenter ved Rubjerg Knude fyr.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
I december 2021 vil jeg først og fremmest undersøge hvilke styrker og potentialer vi har i det nye byråd. For vi er kommunens bestyrelse, så vi skal sætte kursen for den kommunale udvikling frem mod 2025.
1. kvartal: Konference for det nye byråd og direktion, hvor jeg vil invitere nogle af dem der flyttede fra kommunen. Dem der blev. Og dem der kom hjem.
2. kvartal: Jeg vil afholde valg til UNGERÅD - vi skal have de 18-29 årige på banen, så det nye UNGERÅD er konstitueret inden sommerferien.
3. kvartal: Ny kommunal re-designet hjemmeside og "story-telling" om vores kommune og lokalområder, hvor vi kommer fra sommeren og frem. Byrådsmedlemmer møder nye borgere hver den første weekend i hvert kvartal. Nye CVR-numre opsøges af borgmestergruppen - vi skal hilse på nye virksomhedsejere.
4. kvartal: Budget 2023 vedtages - det bliver ikke nemt. Men vi afsætter penge til nyt folkeskoleprojekt i Hjørring, ny legeplads, flere penge til det frivillige sociale område. Til gengæld justeres der i ledelseslagene på skoleområdet og de lokale skoleledere og bestyrelser sættes mere fri.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Min familie er min væsentligste fritidsinteresse, for jeg elsker at være sammen med min kone Anja og vores tre børn Sofie, Sander og Bertram. Vi elsker at træne, dvs. løb, fitness, cykling. Børnene spiller også golf, går til ridning, svømning og spejder m.v., så det
Da jeg er selvstændig erhvervsdrivende på 21. år, så fylder mit arbejde som coach/personlig træner, bortforpagter af et diskotek, bestyrelsesarbejde m.v. rigtig meget ved siden af mine politiske hverv.
Samfundet og det politiske arbejde er på mange måder også en fritidsinteresse. Når først man bliver grebet af den "politiske bacille", så flyder meget ligesom sammen. Men det nu heller ikke så skidt.

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Per Møller