Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også en betydelig indflydelse på videnskaben. Den 19. november 2024 kan du opleve, hvordan Carlsberg Laboratorium har bidraget til både ølproduktion og grundlæggende naturvidenskab.
Videnskabelige opdagelser og bæredygtig produktionForedraget, præsenteret af lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, vil dykke ned i laboratoriets historiske opdagelser, såsom rendyrkning af gær og udvikling af pH-skalaen. Deltagerne vil også lære om bæredygtig forædling af byg og humle.
Fremtidens gærtyper og klimatolerante fødevarerEn anden spændende del af foredraget omhandler udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen. Desuden vil der blive præsenteret den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, herunder forskning i fortidens planter for bedre at forstå klimatilpasning.
Smagsprøver og live streamingSom en del af foredraget vil deltagerne få mulighed for at smage på fem udvalgte øltyper, der hver især vil blive gennemgået under præsentationen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Htx Euc-nord, M.P. Koefoeds Vej 10, 9800 Hjørring
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
For mere information, besøg foredragets hjemmeside.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her