Carlsberg er kendt for mere end blot ølproduktion. Deres forskningslaboratorium har spillet en central rolle i udviklingen af banebrydende teknikker og videnskabelige opdagelser. Under foredraget vil deltagerne få et indblik i, hvordan laboratoriet har bidraget til både ølbrygning og grundlæggende naturvidenskab.
Videnskaben bag ølbrygningBirgitte Skadhauge og Erik Lund vil dykke ned i forædlingen af byg og humle og forklare, hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt. De vil også diskutere den vigtige proces, der er spiring af byg, og hvordan denne kan resultere i forskellige malttyper med unikke smage.
Fremtidens øl og klimatolerante fødevarerCarlsberg Laboratorium er også på forkant med udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen. Derudover vil foredraget give indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, som kan forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimaforhold.
Smag på forskningenUnder foredraget vil der blive serveret fem udvalgte øltyper, som deltagerne kan smage, mens de lærer om de forskellige brygningsprocesser. Foredraget varer en halv time længere end normalt for at give plads til denne smagsoplevelse.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab". Det er arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med værter i flere byer og Carlsbergfondet. For mere information og pladsreservation, besøg arrangementets hjemmeside.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Lønstrup Café-Bio, Lønstrup Gl. biograf, Strandvejen 100, 9800 Hjørring
Entré: 30 kr
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her