Læserbidrag: Søren Gade besøgte Venstre på Vendelbohus


Af Mette Brath

Venstre By havde besøg af ikke mindre end Søren Gade, der er en travl mand. I næsten et år har Venstre bejlet til ham og endelig kom aftenen, hvor han kom til Hjørring.

En veloplagt Søren Gade berettede om sit spændende liv helt fra barnsben, da han mandag aften gæstede det smukke, nyrenoverede Vendelbohus.

Gade fortalte om sin opvækst med kærlighed og pligter ved en gæv mor. Den danske serie Krøniken, var næsten en tro kopi af hans barndom. Dog begik Gades biologiske far ikke selvmord, men havde et stort alkoholforbrug og døde tidligt. Søren Gades ungdom, militærtid, kærligheden til sin hustru Helle og de to piger. Sit politiske liv berettede han interessant om og mange sjove anekdoter fra både Holstebro, Christiansborg og nu i EU-kommissionen.

Søren Gades kærlige fortælling om hustruens støtte og desværre svære sygdom, kom han ind på. Journalister, der gang på gang gik over stregen for en god forside. Han fortalte om sin karriere som forsvarsminister i Anders Foghs regering. Desværre mistede Søren Gade sin hustru i den tid. Søren Gade er også kendt for sine meget smukke opslag, om at miste en kær hustru til sygdommen kræft, og fortæller åbent om sit savn af sine børns mor og sin kære hustru.

Gade har en underfundig måde at berette på. Som en ægte nordjyde kan han være gravalvorlig og samtidig adskillige gange få salen til at klukke af grin. Der blev fortalt om Brexit og fiskekvoter, landbrug og især den nye landbrugs-miljø-reform, atomkraft og grøn omstilling, og det blev livligt debatteret. Ikke et ord om minksagen. Der var endda mulighed for debat i salen.

Efter en dejlig rullepølsemad med kaffe, stod Venstres borgmesterkandidat Søren Smalbro på scenen. Søren Smalbro fortalte om sit spændende kandidathold med ikke færre end 22 kandidater, som er klar til at fortælle om deres visioner for hele Hjørring Kommune og arbejde for en mere økonomisk forsvarlig politik med borgernes skattekroner .

Der er tid til forandring, lød det underliggende, men gennemgående tema.

En dejlig aften midt i en travl valgkamp. Tak til Vendelbohus for de flotte omgivelser og fine forplejning.

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Kilde: Mette Brath