Kaj Vejby & Søn: Malerfirmaet med det gode ry

Foto: Peter Vejby // Malerfirma Kaj Vejby & Søn .
Profilbillede
dato

Det nordjyske malerfirma Kaj Vejby & Søn har et godt ry.
Og det betaler sig for firmaet, der i høj grad baserer deres forretning på kvalitet og god omtale. 

Det kan de, fordi de i firmaet sørger for, at arbejdet altid er veludført og desuden har gode samarbejder med andre erhvervsdrivende og håndværkere i hele landet.

Peter Vejby er indehaver af Kaj Vejby & Søn. Og som han med et glimt i øjet bemærker, så er det ham, der går under betegnelsen ’søn.’

Han overtog selvsagt malerfirmaet fra sin far. Og virksomheden etableredes i 1963.

Egentlig er Peter Vejby uddannet automekaniker, han nåede at arbejde i branchen i ti år, men allerede dengang gav han et nap med i familievirksomheden. Her endte han med at gå i lære og for 26 år siden købte han halvdelen af virksomheden. To år efter overtog han resten. 

Det har han aldrig fortrudt, for interessen for netop det arbejde, var der fra barnsben af.

Det gode ry videreført
Selvom Peter Vejby er ’søn’ i firmanavnet, er det alligevel ham, der har drevet firmaet i knap tre årtier. De har haft travlt i det nordjyske.

Og Peter Vejby forklarer hvorfor:

”Folk i området ved, at vi gør et ordentligt stykke arbejde, og at vi samarbejder med andre dygtige håndværkserhverv, deriblandt tømrere og murere."

Det betalte sig for firmaet Kaj Vejby & Søn, der med sit gode ry, har fået kunder i hele Nordjylland, særligt i Hjørring og omegn, men også i resten af landet.

”I sommerperioden har vi rigtig travlt,” fortæller Peter Vejby. 

”Vi har seks til otte malersvende tilknyttet, afhængigt af arbejdsmængden. Udover bygningsmaling, kan vi også hjælpe med sprøjtelakering på vores værksted, hvor vi udfører renovering af alt fra møbler og inventar, til industrilakering af diverse stålemner."

Peter fortæller, at de har to mand på sprøjteværkstedet: “Som sprøjter alt, undtagen biler.” 


Foto: Malerfirma Kaj Vejby & Søn // Før- og efter sprøjtelakering af køkkenlåger. Lågerne fremstår præcis så flotte og nye, som dem du køber fra fabrik 

Udover sprøjtelakeringen, som Kaj Vejby & Søn slår sig særligt op på og er kendt for i området, tilbyder de også gulvbehandling af alle typer gulve. Det gælder både slibning, oliering, lakering og sæbebehandling, men også behandling af industrigulve med eksempelvis Epoxy maling. 

Peter Vejby uddyber: ”Den gode service er med til at opretholde den generelle interesse for firmaet.”


Foto: Malerfirma Kaj Vejby & Søn 

Den alsidige kundeportefølje
Kaj Vejby & Søn har altså en alsidig kundeportefølje. De varetager både nybyg, renovering, private erhverv, offentlige ejendomme, skoler, kirker og fredede ejendomme.

I den forbindelse er det vigtigt med de gode samarbejder i området.

“Vi dækker hele malerfaget og sætter en ære i kvalitetsarbejde, også i samarbejde med andre erhverv i området,” fortæller Peter.  

Peter fortæller, at de forskellige samarbejder kommer dem til gode, når der kommer kunder ind med opgaver, hvor der også er behov for en murer eller tømrer. 

I håndværkernetværket er der et stærkt samarbejde, og Kaj Vejby & Søn bliver ofte anbefalet i forskellige sammenhænge: 

“Mund-til-mund omtale er egentlig den allerbedste reklame, man kan få."

Herudover har malerfirmaet også en god indgangsvinkel til erhvervsuddannelserne, hvor Peter har haft med både svendeprøve- og maleruddannelsen at gøre gennem de sidste mange år.  

Firmaets force

Kaj Vejby & Søn har altid haft fokus på den stolte håndværkstradition, både i oplæringen af lærlinge, men også i samarbejdet med byggepladser og andre erhverv.

Det nordjyske malerfirma er medlem af Danske Malermestre og dermed også Håndværkernes Ankenævn og Danske Malermestres Garantiordning.

“Vi sætter en ære i kvalitetsarbejde og dækker hele malerfaget, det gælder alt, fra almindelig bygningsmaling, facaderenovering, opsætning af akustiklofter og gulvbehandling til sprøjtemaling og industrilakering, som vi er særligt erfarne inden for,” fortæller Peter.  

”Vi nyder selvfølgelig, når det er sommer, og vi går udenfor i det gode vejr og arbejder.   

Er du på udkig efter en dygtig restaureringshåndværker, er Malerfirma Kaj Vejby & Søn det helt rette valg.

Peter og teamet har både haft restaurerende malerarbejde ved Aaby kirke i Aabybro, den røde kirke på Læsø samt en del andre kirker. Herudover har deres erfarne og dygtige håndværkere også restaureret en lang række andre bevaringsværdige bygninger, herunder en del fredede herregårde.

Det er opgaver, der befinder sig mere ovre i det nørdede ekspertisearbejde.

“Pålægning af bladguld er ofte en del af renoveringen på bevaringsværdige bygninger, møbler eller på kunstværker. Folk ringer ofte til mig, fordi de ved, at vi arbejder med bladguld."


Foto: Malerfirma Kaj Vejby & Søn // Her påføres bladguldet på kirkebænkene 

Malerfirmaet kan - med årtiers erfaring inden for forgyldning - garantere et flot finish og et veludført stykke arbejde. 

”Uanset omgivelser og bygninger har vi altid kvaliteten af arbejdet i fokus, og det er formodentlig årsagen til vores gode ry,” konkluderer Peter Vejby til slut.

Måske har du også hørt en fugl synge om det kvalitetsbevidste malerfirma? Her finder du linket til deres hjemmeside med yderligere info. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Malerfirma Kaj Vejby & Søn