Jordforbindelsen får HAS-pris

Kilde: Hjørrings Antenneselskab
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk

Foreningen Jordforbindelsen har de seneste år med en indsats fra frivillige etableret flere selvhjælpsgrupper for udsatte voksne. Det sker ud fra et princip om ”Grøn omsorg”, hvor deltagerne ved samvær i naturen får succesoplevelser og oplever ro og fællesskab.

Formand Carsten Hjerresen og frivillig Katrine Vangsted modtog for nylig HAS-prisen på 10.000 kr.

- Det er en økonomisk håndsrækning, vi er rigtigt glade for, smiler Carsten Hjerresen, for som i andre frivillige foreninger, så er ønskerne her ofte større end de midler, vi har til rådighed. Foreningens aktiviteter sker forskellige steder i Vendsyssel, men man har også en mere fast base på en 160 år gammel ejendom midt mellem Højene, Astrup og Bjergby.

Her har man bygget bålhytte og deltagerne har mulighed for at være tæt på dyr og natur. Deltagerne i selvhjælpsgrupperne kommer af mange forskellige grunde. Hyppigt er det på grund af psykiske udfordringer som stress, angst, depression og ensomhed, hvor deltagerne har brug for støtte og hjælp fra ligestillede. - Og det at komme ud i naturen kan vi se er meget vigtigt i en hverdag, der kan være præget af høje præstationskrav og stress, fortæller Carsten Hjerresen, for mange mennesker har desværre glemt den positive effekt, det har at komme ud og mærke den ro og jordforbindelse, det giver. Foreningens aktiviteter spænder vidt, som f.eks. ”Vildmandskursus – naturterapi for mænd”,

”Kom-videre-mand” og ”Nærvær i naturen – et netværk for kvinder over 18 år” og bygger på frivillige.

- Har man lyst til at høre mere om vores arbejde, skal man endelig kontakte os. Vi er nemme at finde både på hjemmeside og på facebook, så man skal ikke holde sig tilbage – og det er lige meget om det er fordi man er interesseret i at deltage, være frivillig eller gerne vil hjælpe os på den ene eller anden måde, slutter Carsten Hjerresen.

Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Ninna Jalog nj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Simon Lunau sl@vores-mediehus.dk
Flere artikler