Jane Meyer tilbyder kursusforløb med evidensbaserede værktøjer til stressreduktion

Foto: Privat. Jane Meyer fra Hjørring underviser i Mindfulness Baseret Stress Reduktion, MBSR. Hun er uddannet ved Aarhus Universitet og har adskillige års erfaring i meditation og undervisning.
Profilbillede
dato

Jane Meyer er uddannet underviser ved Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet i Mindfulness Baseret Stress Reduktion, MBSR.
Med over 30 års erfaring i meditation og 25 års undervisningserfaring, har Jane et bredspektret kompetencefelt til at afhjælpe folk i selv de mest stressede og pressede livssituationer.
Onsdag d. 6. april igangsætter hun et 8 ugers forløb med fokus på netop MBSR.

“Alt for mange mennesker har travlt med at komme fra ‘A til B’, hvilket desværre medfører et hav af tanker, tankemylder, usunde vaner… Og det kommer til at styre deres liv i en meget usund og negativ retning”, fortæller Jane med alvor i stemmen.

De sidste par års pandemi, restriktioner og diverse sundhedsmæssige tiltag har præget en kæmpe skare af mennesker, og den nyligt udbrudte krig i Europa påvirker ligeledes et omfang af mennesker, som på grund af manglende forståelse for, hvad der sker, ophober tanker, spekulationer og bekymringer. Med rette…

“Omfattende forandringer påvirker os alle på én eller anden vis. Det kan være ‘her og nu’-forandringer, men også forandringer, der kommer ‘snigende’ ind på os. Det er helt naturligt for mennesket at reagere, når vaner brydes og de omkringværende ‘rammer’ ændres markant”, forklarer Jane og tilføjer: 

“De mange tanker og spørgsmål, som opstår - men, som også kan være svære at give konkrete svar på - ophober sig i vores hoveder og fylder vores sind. Tankerne og de manglende svar bliver stressende faktorer, hvis ikke vi lærer at ‘behandle’ dem - hvis ikke vi formår at sortere i dem”.

Foto: Privat// Tilstedeværelse handler om at være i nuet og at være i sig selv. Det kræver, at man strategisk selekterer i de tanker og følelser, der giver os livskvalitet - og afskaffe dem, der ikke gavner os.

Stop op og vær tilstede i dig selv

Mindfulness Baseret Stress Reduktion handler om at være tilstede i dét, vi er i.
Om at give os selv lov til at stoppe op - i stedet for at køre på automatpilot.

Jane Meyers kursusforløb giver deltagerne indsigt og forståelse for, hvad der sker, når sindet forstyrres, når tankerne tager overhånd - og når både psyken og fysikken bliver påvirket som følger deraf.

Deltagerne på MBSR-forløbet lærer at adskille tanker og følelser.
Man kan sammeligne det lidt med enhver anden form for træning. Når man vil dygtiggøre sig - styrke sig selv og opnå bedre resultater. Håndboldtræning, løbetræning eller, hvis man skal blive bedre til at læse og stave: det kræver alt sammen træning. Og disciplin.

“MBSR er bevidsthedstræning, hvor vi træner og øver os i evnen til at være tilstede. Vi træner venligheden mod os selv og mod andre”, fortæller Jane og understreger, at følelsen af rummelighed og frihed afspejler sig i både krop og sind.

Deltagerne lærer at adskille tanker, følelser og kropsfornemmelser fra hinanden, lige såvel som kommunikationen med sig selv og med andre forbedres.

“Når vi bliver mere bevidste, vil vi samtidigt blive bedre til at opsnappe symptomer på stress, angst og depression. Livet er ikke bare en lige vej derudaf - vi bliver alle ramt på vores følelser og støder ind i lidelser hele livet igennem”, kommer det ufravigeligt fra den erfarne coach.

Foto: Privat// Livets vej er ikke uden udfordringer - hverken for krop eller sind. Jane Meyers MBSR-forløb styrker dine evner til at navigere i bevidsthed, tanker og følelser.

Ændring af vaner kræver indsigt, handling og disciplin

På det 8 ugers MBSR-forløb giver Jane sine deltagere evidensbaserede værktøjer, som vil hjælpe dem til at opnå en bedre livskvalitet.
Meditationsøvelser, yoga-stræk, lydfiler og dialoger om stress-fysiologi - hvad sker der i kroppen, når vi stresser?

“Der er øvelser, der skal laves 5-6 gange om ugen derhjemme - og for mange kræver det selvdisciplin. Akkurat som ved ændring af alle andre vaner”, siger Jane med et smil og hentyder til, hvor udfordrende det kan være for mange mennesker, når et mønster skal brydes og nye vaner tillægges.

Foto: Privat// Ditte Mikkelsen deltog sidste år i et MBSR-forløb hos Jane Meyer. Grafen viser et tydeligt fald på Dittes stressniveau - også længe efter forløbets afslutning. "Gi´ dig selv en gave og deltag i forløbet. Det er uden tvivl alle pengene værd", udtaler en glad Ditte Mikkelsen. 

Jane oplyser endvidere, at alle kan deltage i forløbet.
Det foregår i små hold med få deltagere, og hver session har en varighed af 2,5 time de første otte gange.
Niende og sidste gang er dog med en varighed på seks timer, og foregår i fuldstændig stilhed. 

Under hele kursusforløbet er Jane meget vedholdende i princippet ‘ingen krydssnak’:

“Formålet med forløbet er også, at deltagerne hver især skal ‘være med sit eget - i sit eget’”, slutter den erfarne lærer.

Tilmeld dig MBSR-forløbet ved at kontakte Jane Meyer 
Opstart onsdag d. 6. april.

Læs mere om Janes mange uddannelser, kompetencer og tilbud her

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen