Jane hjælper hvor der er brug for det: “Efterspørgslen på stresshåndtering er stødt stigende”

Jane Meyer hjælper folk i svære perioder af deres liv (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

Jane Meyer er uddannet som underviser i Mindfulness Baseret Stress Reduktion (MBSR) og Mindfulness Baseret Kognitiv Terapi (MBKT). Med mere end 30 års erfaring i meditation og 25 års erfaring inden for undervisning, besidder Jane en bred vifte af kompetencer til at hjælpe personer i selv de mest stressfyldte og krævende livssituationer.

Jane underviser i de to programmer, MBKT og MBSR, som reducerer symptomer på stress, angst og depression og øger glæde og energi. Hun holder jævnligt kursusforløb, og hendes næste hold starter medio april. 

“Jeg starter nye kursusforløb op efter behov, men jeg har altid hold i foråret og i efteråret. Har du symptomer på stress? Det kan være tankemylder, hovedpine, hjertebanken, træthed, søvnproblemer, hukommelsesbesvær, koncentrationsbesvær eller angst. Så er dette MBSR program måske noget for dig,” lyder det fra Jane om det kommende kursus.

Sundhedsstyrelsen anbefaler begge programmer, som Jane underviser i. Det ene er MBSR, som er et 8-ugers program med det formål at give dig redskaberne til at komme i bedre kontakt med din egen krop og finde dine underliggende reaktionsmønstre til forskellige situationer, for at give dig større kontrol over din hverdag og hjælpe dig til at træne din mentale sundhed.

“MBSR er videnskabeligt dokumenteret til at kunne hjælpe med at håndtere stress, depression og angst m.m.. Der er videnskabelig dokumentation på, at mentalt heldbred kan trænes i lighed med det fysiske helbred, og at Mindfulness kan bruges hertil. Du skal blot sætte lidt tid af hver dag - ligesom hvis man ønsker at komme i god fysisk form.”

Det andet er MBKT, som er et 8-ugers videnskabeligt program udviklet i England i 1990’erne til personer med tilbagevendende depressioner.

“Effekterne er blandt andet færre symptomer på stress, angst og depression, mere glæde og mere energi. Nyeste forskning viser desuden, at MBKT forebygger depression lige så godt som medicin. Sindet kan trænes ligesom kroppen,” siger Jane Meyer.

Nye lokaler og stigende efterspørgsel
Jane oplever generelt at der er en pæn efterspørgsel på hendes hjælp, men hun oplevede udfordringer, da hendes gamle lokaler blev lukket:

“Jeg har været udfordret af lokaler til undervisningen, da hjerterummet i svinget lukkede. Jeg underviser nu i lokaler hos Fysiovendia på Fuglsigvej. Efterspørgslen på stresshåndtering har været stødt stigende igennem de senere år.”

Hvad er stress?
Stress kan defineres som en tilstand, hvor en person føler sig anspændt og mangler lyst. Det opstår som en reaktion på ydre fysiske eller psykiske belastninger og er ikke en sygdom.

“Omfanget af stress-reaktionen afhænger af, i hvor høj grad belastningen opfattes som truende sammenholdt med de ressourcer, man oplever at have til rådighed til at tackle situationen. Stress opstår derfor typisk, når du står overfor større udfordringer i arbejdslivet eller privatlivet.”

“Der skelnes mellem kortvarig og langvarig stress. Kortvarig stress er ikke skadeligt, men stress over en længere periode kan gøre dig alvorligt syg,” fortæller MBSR- og MBKT-underviseren.

Tidligere deltagere udtaler
“Jeg har været særlig glad for effekten på min hverdag med ro, opmærksomhed og kontakt til kroppen. Jeg har igennem 8-ugers forløbet lært nogle fantastiske teknikker, der bevirker at jeg kan bevare roen i stressede situationer. Det har virkelig hjulpet på mit stressniveau.”

“At blive introduceret til forskellige øvelser, meditationer øger min chance for at passe øvelserne i dagligdagene fremadrettet. Kurset har været godt tilrettelagt – med passende udvikling og introduktion af nye øvelser og teori igennem kurset. Det var en ny verden for mig.” 

Næste hold i Hjørring starter onsdag den 12. april 2023 kl 17.00 - 19.30.

Du finder meget mere om kurserne ved Jane Meyer på hendes Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: JaneMeyer.dk