Ingen udfordring er for stor og ingen opgave for lille for Hjørring Pejsecenter

Foto: Privat . Tommy Lund Kristensen
Profilbillede
dato

Direktør og indehaver af Hjørring Pejsecenter Aps, Tommy Lundholm Kristensen, har et motto, der hedder ”Alt kan lade sig gøre, vi finder ud af hvordan”.

Umiddelbart er der normalt ikke noget særligt eksotisk over ordet ”pejsecenter”.
De eneste associationer, det skaber, er billeder af brændeovne og rygende træstykker i en åben pejs. Men det har Hjørring Pejsecenter gjort godt og grundigt op med:

Her er vi meget tæt på at kunne tale om et livsstilscenter.

De tilbyder en bred vifte af alt, hvad man normalt forbinder med varme og ”hygge” og udvider fortsat deres sortiment:
Alt inden for velvære, delikatesser, bolig & design og meget mere. Deres veludbyggede webshop er et slaraffenland af kvalitetsprodukter.

I disse dage er der flere anledninger til at hejse flaget hos Hjørring Pejsecenter.

Tommy fyldte 50 år den 31. august, han har 25-års jubilæum i branchen den 1. oktober og den 21. september er det 20 år siden, han grundlagde firmaet.

At Tommy overhovedet kan se tilbage på en succesfuld historie med Hjørring Pejsecenter, skyldes ikke mindst hans personlighed, pertentlighed og nordjyske stædighed.
Der var nemlig ingen banker, der troede på hans idé for 20 år siden, - så han tog skæbnen helt og holdent i egen hånd.

Det var lidt af et tilfælde, at Tommy overhovedet stiftede bekendtskab med branchen.

Oprindeligt er han uddannet teknisk assistent inden for bygge & anlæg, og han kan endvidere skrive en informationsuddannelse inden for militæret på sit CV.
Efter fem år i militæret fik han lyst til at prøve noget andet, og da pejsecentret i Aabybro samtidig søgte en salgselev, lagde han billet ind på stillingen.

Til sin egen store overraskelse fik han pladsen nærmest på sit glatte ansigt.


Foto: Privat // En af de smukke pejse 

”De første 3 måneder som elev skulle jeg køre med montørerne for at få en føling med produkterne. Ret hurtigt gik det op for dem, at jeg faktisk var meget lærenem og kunne se muligheder og effektiviseringer,” siger Tommy.

”Da jeg samtidig ikke var bange for at komme med forslag til optimering af rutiner og arbejdsmetoder, blev jeg sat til at organisere og planlægge opgaver til firmaets 8 montører.”

Elevuddannelsen inkluderede moduler på handelsskolen, og her valgte Tommy som afsluttende skoleopgave at beskrive proceduren ved en fiktiv åbning af et pejsecenter i Hjørring.

I år 2000 blev pejsecentret i Åbybro overtaget af en direktør fra en af deres leverandører, som dog ikke formåede at fortsætte driften af pejsecentret, og det lukkede i 2001.
Kort tid efter blev Tommy tilbudt en stilling som bestyrer af en afdeling med brændeovne hos et VVS-firma i Hjørring, som han imidlertid takkede pænt nej til.

Efter et par år som ansat, hvor Tommy undervejs forsøgte sig som selvstændig med bland andet udlejning af brændemaskiner, dukkede hans gamle skoleopgave op på nethinden.

Det blev startskuddet til etableringen af Hjørring Pejsecenter, og fra den dag har han ikke set sig tilbage.
Fra første dag har han fået opbakning fra alle de leverandører, han har entreret med, også når tiderne har været knapt så gunstige.

I dag tæller Hjørring Pejsecenter cirka ti ansatte, og der er etableret administration og lagerfaciliteter i både Hjørring og Nørresundby.

”Alle vore medarbejdere giver udtryk for, at de trives og er glade for at være her,” fortæller Tommy.

”Ham, der har været her længst, har været med i 13 år, og de sidste tre-fire år har vi ansat en del nye medarbejdere.”

Selv er Tommy perfektionist til fingerspidserne, og med frihed under ansvar leverer hans medarbejdere også et fremragende stykke arbejde af meget høj kvalitet.


Foto: Privat // Et udvalg fra pejsecenteret 

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at brændeovne har været udsat for negativ omtale i nogle år”, fortæller Tommy.

”Der har været stor fokus på hensynet til miljøet, kvaliteten af brænde, hensyn til naboerne og lignende.”

Det har Hjørring Pejsecenter valgt at vende til noget positivt, idet de under skyldig hensyntagen til alle miljø- og lovkrav altid er på udkig efter nye muligheder for produkt- og konceptudvikling.

”Vi kan sagtens både værne om miljøet og skabe den rette stemning og hygge på samme tid,” siger Tommy.

Der er ingen tvivl om, at Hjørring Pejsecenter med rette kan kalde sig eksperter i brændeovne og pejse.

De lægger stor vægt på deres idégrundlag og koncept, hvor kunden er i fokus med skræddersyede totalløsninger, der matcher individuelle behov.
Uanset om du er gør-det-selv-mand eller en stor entreprenørkunde, får du samme professionelle rådgivning og service.

Ved siden af direktørjobbet i Hjørring Pejsecenter varetager Tommy med stor ildhu posten som bestyrelsesformand i Danske Pejsebutikkers Brancheforening, DPB.

Foreningen blev stiftet i 2018 og har i dag 36 medlemmer fordelt over hele Danmark. Medlemmerne er fagfolk med stor viden om, hvordan du bedst får varme og hygge ind i dit hjem.
Den faglige profil holdes skarp gennem fælles medlemstilbud om uddannelse inden for teknik, lovgivning og service, så kunderne altid får den optimale løsning, når de vælger at gå til specialbutikken.

Danske Pejsebutikkers Brancheforening er samtidig pejsebutikkernes fælles stemme i debatten om brændefyring og miljø, lige som foreningen varetager medlemmernes dialog med myndigheder og samarbejdspartnere.
Det er også brancheforeningen, der nu, for andet år i træk, har arrangeret de netop afholdte Green Fire Days, der løb af stablen 3. og 4. september.
Se mere om foreningen på www.pejsebutikkerne.dk

Følg med i de mange spændende aktiviteter hos Hjørring Pejsecenter på både Facebook og Instagram, som du finder links til på deres hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Tommy Lundholm Kristensen // Hjørring Pejsecenter Aps