I Hjørring er cirkulær økonomi mere end bare genbrug

Profilbillede
Søren Martin Mørch

Vi er ved at vænne os til sortering af vores affald, og vi begynder at forstå vigtigheden af genbrug.

Men hvor traditionel genbrug handler om at f.eks. papir, pap, plastic, metal og lignende bliver omsmeltet eller på anden måde forarbejdet, så det kan genbruges som en ny råvare i nye produkter, så møder man nu også en videreudvikling af genbrugstanken, så man i højere grad genbruger produkterne i den form de oprindelig var produceret.

Det kalder man Cirkulær Økonomi.

For at forstå forskellen kan man tænke på IT- og teknologiområdet, hvor mange forbrugere efterspørger den nyeste model, medens den gamle model liger en krank skæbne, hvis skærmen er flækket, tastaturet har mistet en knap, eller andre ærgerlige fejl. I vores nuværende køb-og-smid-væk kultur skal der ikke så meget til, før den gamle model kasseres.

Det har en dansk virksomhed fundet en løsning på, og har lavet en forretning ud af at cirkulere brugte Laptop.
Man får således en brugt Laptop med ny LCD-skærm, nyt tastatur, nyt batteri, ny solid state disk og Windows 10 Pro 64bit.

Den cirkulerede Lab-Top leveres med 3 års garanti, og du opnår en besparelse på 40% i forhold til en ny tilsvarende Laptop.

Så hold øje med Circular Computing - Because IT shouldn’t cost the Earth

I Hjørring har virksomheden Nocable.dk en sådan løsning som bl.a. tilbydes til landets efterskoler, og hvor den cirkulerede Laptop leveres sammen med en rygsæk, som er lavet af 12-14 genbrugs plasticflasker. Man håber derved at bidrage til unges bevidsthed på dette område.

Forfatter: Jørgen Jensen

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Jørgen Jensen / No-Diga
Flere artikler