Hjørring Kommune er snart klar til nye statsborgere

Profilbillede
Astrid Bruun

Hjørring Kommune byder snart en masse ny statsborgere velkommen. De nye statsborgere bydes velkommen d. 29. september 2021 klokken 15:00 på Hjørring Rådhus. Her afholdes der en grundlovsceremoni, hvor statsborgerne bydes velkommen.

Det kommer dog til at være uden håndtryk på grund af Covid-19 situationen. Normalt er et håndtryk et krav, men man har fjernet dette krav på grund af restriktionerne i forbindelse med pandemien.

Kravene for at få et dansk statsborgerskab er først og fremmest at man består indfødsretsprøven. Herefter kan man så deltage i en Grundlovsceremoni, hvor man så får overrakt sit nye statsborgerskab.

Ceremoniens formål er både at fejre det nye statsborgerskab, samt at markere det. Under ceremonien skal borgerne der har fået et nyt statsborgerskab skrive under på, at de vil følge Danmarks Riges Grundlov, samt at de vil respektere retsprincipperne i Danmark og følge danske værdier.

Efter hele denne ceremoni er gennemført kan ansøgerne nyde, at de nu endelig har fået deres statsborgerskab og derfor er lige så meget dansker som alle andre i Danmark. 

Det bliver altså med andre ord en god dag d. 29 september 2021 klokken 15:00 på Hjørring Rådhus med masser af smil og glade mennesker.

Kilde: Redaktionen