Hjørring Handel skaber liv og glæde i byens gader

Foto: Hjørring Handel. Krumme er en stor succes blandt børn
Profilbillede
dato

I Hjørring handel kan du opleve særlig byudsmykning, samt gennemførte arrangementer og events.
En forening med omkring 200 medlemmer, der danner rammen for et stort fælleskab og gode oplevelser for borgere og turister i Hjørring.

Hjørring Handel er en forening i Hjørring Kommune, der rummer omkring 200 medlemmer. Medlemmerne omfatter blandt andet detailhandel, købmænd, liberale erhverv, håndværkere, banker, advokater og meget mere.

”Det kan være alle, som har en tilknytning til noget virksomhedsdrift i Hjørring, og som gerne vil være med til at udvikle byen,” siger Rikke Ejsenhardt.

Idéen bag

45-årige Rikke Ejsenhardt er event- og aktivitetschef i Hjørring Handel. Hun er uddannet cand.mag. i kultur, kommunikation og globalisering og startede i Hjørring Handel tilbage i 2017.

Foreningen stammer helt tilbage til 1870, hvor den første generalforsamling blev afholdt.
Siden hen har foreningen vokset sig større og større. Hjørring Handel står bag de events og aktiviteter, der sker i byen. Derudover har de et godt politisk samarbejde med kommunen og kulturinstitutionerne.

”Vi har virkelig fået sat gang i udfoldelsen af de mange aktiviteter i byen, og vi har opfundet rigtig mange nye events,” siger Rikke Ejsenhardt.

Gennem Hjørring Handel har Rikke forsøgt at nytænke aktiviteterne i byen.
I stedet for kun at afholde Open by Night er hun trådt ud over stepperne ved at fokusere på at lave flere arrangementer, hvor udsmykningen af byen spiller en rolle, og hvor mennesker kan integrere med hinanden.

”Det største event jeg nogensinde har lavet, er Sommerby, som var sidste år. Det var et event, der varede i otte uger,” siger hun og tilføjer:

”Det er det, der er forskellen. Førhen lavede man en Open by Night og brugte rigtig mange penge på det, og så kommer der måske 30.000 på en dag, hvor der nu måske kommer flere hundrede tusinde over flere uger.”


Foto: Hjørring Handel // Organisationen gør sig umage for skabe en levende handelsby, her ses Springvangspladsen ved juletid. 

Medlemsgavn og goder

Hvad betyder det mon at være medlem af Hjørring Handel?

”Det med at være medlem er ikke så meget what’s in it for me, men handler mere omkring, hvad vi kan gøre i fællesskab.”

Alle medlemmer er med til at finanserne og bidrage til en mere spændende by. Samtidig hjælper Hjørring Handel med at markedsføre både byen og virksomhederne, hvilket skal være med til at tiltrække handel og mennesker.

Som medlem får man desuden mulighed for at være en del af et netværk, hvor man kan spare og kommunikere med hinanden.

”Det er givende at være i et netværk, hvor man kan tage del i byens aktiviteter, som julebelysningen og sommerbyen for eksempel.”

En hverdag fuld af forandring

Rikke Ejsenhardt møder ind hver morgen kl 08:00, men hvordan dagen kommer til at se ud, er svært at forudsige, for når man er event- og aktivitetschef i Hjørring Handel, kan en dag variere utrolig meget, og man skal kunne have mange bolden i luften på en gang.

”Det er svært at sige, hvad der er en typisk hverdag, for der sker rigtig mange ting i løbet af en dag. Nogle dage render jeg rundt og går fra det ene møde til det andet, hvor jeg andre dage laver events eller andre ting”

Der er flere ting, der gør arbejdet som event- og aktivitetschef til drømmejobbet.

”Det, at man er medskaber til at give nogle gratis oplevelser til byens borgere og turister, er skønt at være med til det.”

Derudover har Rikke før i tiden været selvstændig, og hun kan tydeligt se nogle ligheder i det og hendes arbejde nu. Hele processen i at udvikle et koncept og efterfølgende få det eksekveret er utrolig frit.

”Jeg får mange ideer, og så har jeg nogle gode mennesker omkring mig, som hjælper med at udvikle nogle skøre ting, og så får vi prøvet det af. Jeg kan faktisk godt lide det med, at der ikke er nogen dage, der er ens.”


Foto: Hjørring Handel  // Byrummet i Hjørring indbyder til hygge og tilbyder en lang række aktiviteter og oplevelser for hele familien 

Hvad fremtiden byder på

Et nyligt projekt, som de arbejder på, er en vinterby, hvor der skal være en skøjtebane. Men ambitionerne for Hjørring Handel er generelt store.

”Vi ønsker, at vi skal have et meget stærkt samarbejde omkring byudviklingen. Nethandlen buldrer afsted, så der er en stor opgave i at sikre, at man kan blive ved med at være en handelsby,” afslutter Rikke Ejsenhardt.

Du kan læse meget mere om Hjørring Handel og deres aktiviteter på hjemmesiden her

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Rikke Ejsenhardt // Hjørring Handel