Hjørring fejrer 1. maj i klimaets tegn

Kilde: Redaktion
Profilbillede
Helena Falsig

Arbejdernes internationale kampdag fejres hvert år d. 1. maj med demonstrationer i flere byer over hele landet. Det er ikke alle der har fri d. 1. maj til at demonstrere, da det kommer an på de overenskomster, der er mellem arbejdstager og arbejdsgiver.

Den grønne omstilling

I år når Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) i Nordjylland går på gaden d. 1. maj, er hovedtemaet `den grønne omstilling`. Den grønne omstilling er en af de store udfordringer som både Danmark og resten af verdenen står overfor.

Både selvstændigt og i samarbejde med andre lande i verden, har man fastlagt nogle fælles klimamål, der ikke kun kræver investeringer i ny teknologi, men også investeringer i mennesker, fællesskab og uddannelse.

Det er derfor afgørende for FH, at målet med den grønne omstilling som tema bliver socialt retfærdig og skaber flere, gode jobs i Danmark.

Covid-19 er fortsat en stor del af vores samfund, men det skal ikke gå udover den årlige begivenhed, hvor arbejderne har mulighed for at demonstrere til 1. maj, mener FH Nordjylland.

Derfor vil FH Hjørring sammen med FH Nordjylland gerne invitere til et online arrangement, hvor de fejrer 1. maj via Facebook.

Programmet for dagen starter kl. 9.50 og kører en time frem. Programmet findes på FH Nordjyllands Facebookside og på hjemmesiden FHO.dk. Programmet vil bl.a. bestå af taler fra formanden for FH Nordjylland og fra politikere samt lokale FH-udvalgsmænd.

Hjørring sætter fokus på klimaet

Frank Tronborg, formand for FH Hjørring, udtaler, at de i Hjørring Kommune for flere år tilbage besluttede, at de selv vil stå for al produktion af den energi, el og gas som de skal bruge. Dette regner Frank Tronborg med at nå inden år 2040.

For at målet om at være selvforsynende med vedvarende energi inden 2040, har de indgået et samarbejde med de øvrige kommuner i Nordjylland. På den baggrund kræver det kvalificerede medarbejdere for at nå målet, hvilket betyder at FH-forbundene står klar til at opkvalificere og uddanne medarbejdere, som bidrag til den grønne omstilling.

Flere artikler