Genbrugsprojekt i Hjørring

Foto: Canva.
Profilbillede
dato

I en tid hvor genbrug og omtanke for miljøet aldrig har været højere, har modebutikken Piaf, der er beliggende i Hjørring by, indgået et samarbejde med Mirabell, der er et dagbeskæftigelsestilbud i samme by.  

Projektet går ganske simpelt ud på, at indehaveren af Piaf indsamler bukser fra kunder, der alligevel havde planer om at aflevere tøjet til genbrug. Dette sker ved de årlige bukse-bytte-dage, som forløber et par gange om året. 

Det står derfor kunderne frit for, om de vælger at ville donere deres bukser til projektet. Vælger de at gøre dette, får de til gengæld en rabat på 200 kroner, hvis de vælger at købe nye jeans. Hos Mirabell vil de mange bukser herefter blive syet om til et utal af unikke tasker og indkøbsnet.

Genbrugsprojektet hvori de to samarbejdende parter indgår, har efterhånden fungeret i godt og vel fem år - et samarbejde der har vist sig at være blevet ret eftertragtet blandt byens borgere. 

Kreativitet og beskæftigelse

Både Mirabell og Cafe 33 fungerer til dagligt som en del af det ‘Beskyttede Værksted’, som er beliggende i Nordjylland. Begge steder er for unge og voksne med fysisk- og psykisk udviklingshandicap. Foruden værkstedet hvor alle taskerne bliver designet, er der også et keramikværksted.  

Kilde: Hjørring LigeHer.Nu