Fysiurgisk massør: “Alle har krav på at få hjælp til ondt i skulderen eller ondt i hovedet”

Foto: Privat. I klinikken tilbydes behandling med kranio sakral terapi, som suppleres med fysiurgisk massage, cupping, hotstone eller wellness massage.
Profilbillede
dato

Når alt håb er ude, kommer folk ofte til Charlotte - her giver hun dem håbet igen med ganske få behandlinger.
Er det ikke tilfældet, så kommer hun med særligt én anbefaling

For den 54-årige Charlotte Ahrenkiel, var særligt en ting afgørende, da hun blev selvstændig med sin behandlingsklinik tilbage i 2018.

“Klinikken er for alle. Derfor ligger jeg heller ikke så højt i prisleje. Den der kan betale det, som det koster ved mig, har også krav på at få hjælp til ondt i skulderen eller hovedet, eller hvad det måtte være,” fortæller Charlotte, der er uddannet fysiurgisk massør og kranio sakral terapeut.

For Charlotte Ahrenkiel er klinikken nemlig mere end blot en levevej.

Det er en passion og et ønske om at hjælpe. Derfor lægger hun stor vægt på, at hvert behandlingsforløb tilpasses efter den enkelte.


Foto: Privat // Her byder Charlotte sine patienter velkommen 

“Ofte kommer til folk til mig med alt håb ude efter lægens udmelding; ‘det må du lære at leve med’. Men med de rette behandlinger og skræddersyede hjemmeøvelser, er det før sket, at folk har fået håbet tilbage igen for en dårlig skulder,” fortæller Charlotte.

Med det sagt, har Charlotte dog en tommelfingerregel, der går ud på, at patienten som minimum skal kunne mærke en forskel efter tre behandlinger. 

“Jeg mener at man skal søge alle muligheder. Både indenfor den etablerede- og alternative behandlingsverden. Man skal finde det, der virker for en selv,” fortæller Charlotte, der har mange positive anmeldelser fra kunder på sin Facebookside.

Den mest efterspurgte behandling

Som tidligere motorikvejleder var Charlotte allerede bekendt med børns fysik, da hun først startede klinikken.
Og efter knap fire år som klinikindehaver er Charlotte blevet langt klogere på kroppens fysik i alle aldre; spædbørn såvel som unge og ældre.


Foto: Privat // Her på briksen foregår de behandlinger, Charlotte tilbyder 

Charlotte oplever på nuværende tidspunkt, at den traditionelle massage er den mest efterspurgte behandling.
Men efterhånden er der flere og flere, der får øjnene op for kranio sakral terapi og behandlingens gavnlige effekt på helbredet.

“Kranio sakral terapi har en indflydelse på organerne, og hvordan de virker. Og denne form for behandling kan hjælpe både mennesker med forstoppelse og babyer med refluks”, forklarer Charlotte.

Med en stor appetit på at specialisere og videreuddanne sig, har Charlotte for nylig gennemført et kursus med teknikker indenfor kranio sakral terapi henvendt specifikt til børn.

“Vi lærte, at rette flade baghoveder på babyer, løsne deres muskler efter størrelse og alder, så alt kan fungere både i mave og ryg,” fortæller Charlotte.

Ikke alene komplimenterer kranio sakral terapi den traditionelle massage - den er også et godt alternativ, der henvender sig til sensitive mennesker. 

“Hvis der er nogle, der ikke kan klare det med massage, så kan jeg klare det med kranio sakral terapi, fordi det er meget mere mildt. Det kan både være folk med stress, sårbare personer eller nogle, der ikke har lyst til at blive rørt ved på samme måde som ved en traditionel massage”, forklarer Charlotte.

Springet fra offentligt ansat til selvstændig klinikindehaver

Gennem 28 år var Charlotte ansat som skolepædagog i Hjørring Kommune.

Mens klinikken midlertidigt havde været en sidegesjæft, tog Charlotte en stor beslutning, der måtte vise, om klinikken kunne briste eller bære. 

Charlotte demonstrerede i første omgang sit store gåpåmod, da hun tog det afgørende spring dagen efter årsskiftet i 2018 - hvor hun oprettede klinikken med tilhørende CVR-nummer.


Foto: Privat // På klinik “tid til mig selv” kan Charlotte også tilbyde kranio sakral terapi 

Og her knap fire år efter, tør Charlotte stadig at drømme stort - og ambitionerne er mange. 

“Jeg drømmer om at kunne leve 100 procent af det, fordi lige nu er jeg også behandlingsterapeut i Romulus spa & wellness i Skallerup Seaside Resort to dage om ugen. Det er en spændende arbejdsplads med andre slags behandlinger og det at have kollegaer, men jeg drømmer om at leve af klinikken og eventuelt i et klinikfællesskab,” fortæller Charlotte.

Resten af ugens dage bruger Charlotte i sin klinik, som hun selv beskriver som ‘landlig idyl, lidt Morten Korch med grønne marker, blæsevejr, kat, hund, og høns med placering ti minutter vest for Hjørring.

Du kan se alle Charlottes behandlinger på hendes Facebookside og bookingsystem.
Her har du også mulighed for at købe et gavekort og give til en, du holder af. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen