Fra håbløst til forrygende

Profilbillede
dato

Af Claus Dindler // Elitesport Vendsyssel

Elitesport Vendsyssel startede håbløst, men fik alligevel skabt en forrygende kamp, der i en neglebidende afslutning endte med en smal sejr til favoritterne fra HØJ Elite.

27-29 (13-14) blev resultatet lørdag i Idrætshallen i Frederikshavn. Men den udgang på kampen lå slet ikke i luften, da Bo Spellerberg efter 21 minutter bankede HØJ foran 13-7 som kulminationen på en kampstart med ESV tilsyneladende håbløst underlegne.

Nordsjællænderne stod bundsolidt i forsvaret med en fire mands blok, som hjemmeholdet havde umådeligt svært ved at bryde ned.

Og da playmaker og nøglespiller Christian Lykke umiddelbart inden Bo Spellerbergs scoring blev diskvalificeret efter sin tredje udvisning, så det virkelig sort ud for vendelboerne.

Men på imponerende vis rejste hjemmeholdet sig. Forsvaret blev tætnet, og i angrebet lykkedes det mere og mere at skabe huller i modstandernes forsvar.

HØJ-målmanden Frank Mikkelsen, der havde stået fremragende fra starten, viste sig pludselig menneskelig, og helt forbløffende halede ESV nu ind på favoritternes føring, der kun var på et enkelt mål pausen.

Efter pausen var kampen fuldstændig jævnbyrdig med vekslende, men små føringer til begge sider.

Elitesport Vendsyssel blev primært båret af Daniel Holmens smarte spil og flotte mål samt en fin indsats af Nicolai Andersen, der i denne kamp levede op til de lovende takter, han viste i turneringsoptakten, men som det siden har knebet med at leve op til.

HØJ må takke superveteranen, 47-årige Søren Haagen i målet for, at de fik begge points med hjem. Han stod en stærk 2. halvleg og var direkte kampafgørende, da han ved stillingen 27-28 med mindre end et minut tilbage reddede en friløber fra Mads Espensen.

Også en anden veteran, 42-årige Bo Spellerberg, var fremtrædende hos HØJ. Han brillerede primært som spilfordeler og fodermester til sin venstre fløj Roi Berg Hansen, som kvitterede ved at blive sit holds bedste målscorer med ni mål – heraf fire i kampens afgørende minutter.

Hos Elitesport Vendsyssel var det værd at bemærke, at Niels Jessen endnu en gang måtte vikariere for den skadede Oliver Prince i forsvarets midterblok og gjorde det fortrinligt.