​​Fortuna bevarer andenpladsen i grundspillet

Profilbillede
dato

Efter to vidt forskellige halvlege – én lettere febrilsk og én med spillet under kontrol og inspirerende - trak Fortuna Hjørring sig søndag ud af opgøret på Autocentralen Park med en 2-0-sejr over Kolding IF. Med de tre points slog Fortuna sin position som grundspillets nr. 2 helt fast, og det er en position, der med kun en spillerunde tilbage ikke kan pilles ved.

Målet for søndagens kamp var – om muligt – mere klart end traditionelt. Der skulle tre points på tabellen, dels for at undgå for stort et spring op til HB Køge dels for at holde afstand til efterfølgerne.

Missionen lykkedes, så nu er der uændrede 7 points op til grundspillets absolutte etter HB Køge og afstanden til nærmeste forfølger – Brøndby IF – er fortsat 5 points.

Om disse cifre holder grundspillet ud afgøres i sidste runde, hvor Fortuna på søndag den 21. november kl. 11:30 møder Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring. HB Køge skal en tur til Farum og møde ligaen nr. 5 FC Nordsjælland.

Hvad angår søndagens kamp i Kolding oplevede man et Fortuna-hold, der kæmpede for sejr og points. L energi blev lagt i og det var da også et vilje-og energimål, der

satte Fortuna i gang. Forsvarsspilleren Janelle Cordia kæmpede sig i det 32. minut hele vejen igennem og sendte bolden ind bag Koldings landsholdsmålmand Lene Christensen. Stillingen 0-1- holdt halvlegen ud.

Det var et betydeligt mere koncentreret og bedre spillende Fortuna-hold, der kom ind til 2.halvleg, hvor der gik mindre end ti minutter inden Clare Wheeler på et formidabelt langskud bragte Fortuna på 0-2. Bolden studsede overliggerens underkant og endte endnu engang over målstregen. En scoring, der kandiderer til ”Årets mål”!

I kampens sidste halve time var det Fortuna, der skabte flest chancer mod et nydeligt spillende og kontant Kolding-mandskab. Begge hold havde chancer til scoringer – Fortuna flest – men det blev ved 0-2 og 3 points med hjem til Hjørring.

Kampens forløb

32. min. 0-1 Janelle Cordia

54. min. 0-2 Clare May Wheeler

Kilde: Fortuna Hjørring Pressechef // Torben Vandsted