Foredrag: Sundhedsmyter – Bag om Bente Klarlund

Vi dyrker vores krop og sundhed, som om det er en ny religion. Det kan være svært at navigere rundt i sundhedsjunglen. Kom og hør Overlæge Bente Klarlund fortælle om, hvad der er sandt og falsk, når det gælder sundhed og motion (Fotokilde: Dansk Handicap Forbund)
Profilbillede

Dr. med. Bente Klarlund Pedersen er professor i Integrativ Medicin ved Københavns Universitet og er ansat som overlæge på Rigshospitalet.

Til daglig er hun leder af Trygfondens Center for Aktiv Sundhed, der forsker i, hvad fysisk aktivitet betyder for vores sundhed. Desuden bidrager hun med klummer om sundhed til Politiken og har sin egen sundhedsbrevkasse på Politiken, Lørdagsliv.

Endelig er Bente Klarlund Pedersen en af de mest anvendte sundhedseksperter af medierne, når det kommer til spørgsmål om sundhed, fysisk aktivitet og helbred.

Prisvindende forsker 
Bente Klarlund Pedersen er forfatter til mere end 500 videnskabelige artikler baseret på sin forskning, som hun har vundet adskillige priser for.

Hun har desuden modtaget Videnskabsministeriets Forskningskommunikationspris, Kulturministeriets Idrætspris og Rosenkjærs prisen. 

Populær forfatter og foredragsholder 
Bente Klarlund Pedersens prisvindende forskning har hun omsat til populære bøger om sundhed og fysisk aktivitet, der er formidlet så hendes viden bliver let tilgængelig for alle, og ikke kun fagfolk.

De har samtidig gjort hende til en meget benyttet foredragsholdere, både på private og offentlige arbejdspladser, fagforeninger og på større konferencer i ind- og udland, hvor hun har bidraget med sin viden inden for området på mere end 200 internationale konferencer.  

Om foredraget: 
Vi dyrker vores krop og sundhed, som om det er en ny religion. Men det kan være svært at navigere rundt i sundhedsjunglen. Hvad der er sandt og falsk, når det gælder sundhed og motion? Foredraget inddrager deltagerne, der hver får et rødt og et grønt kort.

Bente Klarlund fremsætter udsagn og deltagerne viser med rødt kort, om de mener, det er forkert – eller med grønt kort, om det er rigtigt. Derefter uddyber Bente og fortæller om forskningen bag svaret. 

Sundhed, vægtfokusering og motion definerer tidsånden. Mange kvinder og mænd drømmer om den superslanke eller muskuløse krop.

Det er svært at forstå, at man ikke bare kan spise noget mindre og motionere noget mere. Vores ønsketænkning går i retning af, at vi nemt kan få det, vi drømmer om. Sådanne drømme næres af en industri og skaber myter, der lover overvældende træningsresultater, uden at vi anstrenger os, og vægttab uden at vi spiser mindre. Oplev et foredrag, der fortæller sandheden bag de mange myter.

Efter foredraget er der for medlemmer buffet fra kl. 19.

Tid: Torsdag d. 30. marts 2023 kl. 17
Sted: Idrætscenter Vendsyssel. Stadionvej 17. Vrå
Tilmelding: Tilmelding til foredrag ved sms eller mail til:
Niels Kristiansen Tlf. 40 79 36 05 eller niels-kristiansen@godmail.dk senest søndag d. 26. marts 2023 kl. 12
Pris: Gratis for medlemmer af DHF NordVest - 100 kr. for øvrige

Kilde: Dansk Handicap Forbund Nordvest
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.
False {
}