Før klokken ringer i hjertet af Vendsyssel Teater

Foto: Teatercafeen - Hos Uffe. Uffe Nielsen er den travle mand bag den lokale og nationale succes Teatercafeen-Hos Uffe på Vendsyssel Teater
Profilbillede
dato

I foyeren på Vendsyssel teater, mere præcist, i Teatercaféen - Hos Uffe, starter en teateraften for mange gæster. Behovet for kombinationen af mad og kultur er stort,  ikke mindst oven på en længere periode præget med restriktioner og forbud – og folk og vil have meget, meget mere af det hele.

Hos Uffe er ikke blot en teatercafé, for folk i Hjørring bruger stedet som almindelig café, men også som et samlet kulturtilbud.
Caféen har ganske enkelt atmosfære, og den samler folk i byen, foruden at tiltrække gæster udefra, der gerne vil vide, hvad det nordjyske har i kulturtilbudsviften.

Inde i hjertet af foyeren på Vendsyssel Teater ligger Teatercafeen Hos Uffe. Cafébaren er grøn og er lavet i bedste genbrugsmaterialer, nemlig knuste, smeltede Heineken-flasker. Den ligger og lyser hele rummet op.
Og bag baren ligger det semi-åbne køkken, som der er kig til fra bardisken.

I selve caféen er der plads til 80 spisende gæster, og når de store forestillinger og Hjørring Revyen kører, bliver salene i Teaterhuset også taget i brug til spisning.

Rundt omkring i foyeren flyder små lavt belyste, bløde sidde-øer rundt, her kan gæsterne nyde en drink eller en lille hurtig snack inden forestillingen.
I dagtimerne ynder mange at tage en kop kaffe her, mens man venter på toget, da Hjørring Station er direkte på den anden side af gaden. Det er ikke uden grund, at huset bliver kaldt ”byens dagligstue”.


Foto: Privat // I det elegante caféområde, Hos Uffe, er der plads til de mange gæster og spisende.

Restauratøren og kokken, Uffe Nielsen, driver, som navnet i dén grad også antyder, Teatercaféen Hos Uffe.

Ud over at drive Teatercafeen Hos Uffe, Traktørstedet Den Gamle Smedie og Cafe Vognporten på Børglum Kloster er Uffe også stærkt involveret i fagligt arbejde.
Han er manden bag Kokkelandsholdet, der som en del af Dansk Gastronomisk Union samler flere hold af kokke, tjener, konditor, bager, og ikke mindst cateringslandsholdet som er de forsvarende OL vinder, der dyster både nationalt og internationalt med deres kompetencer.

Uffe har også i flere året bestredet posten både som Dansk Præsident for Kokkeforeningen og også som Nordisk Præsident. Efter denne indsats er han nu udnævnt som Ærespræsident i Kokkeforeningen.

Og jo da, det siger 'en bette smule', hvis vi skal sige det på nordjysk, om hans erfaringsgrundlag.

Men tilbage til cafeen, og hvad det er teatergæsterne får der, som man ikke får andre steder i landet. Det, caféen kan, foruden at skabe lokalt liv, er ganske enkelt.
De satser på klassiske danske retter og retter med en nordisk twist, og en del af det særlige er, at menuen skifter fra forestilling til forestilling, og at der derfor er plads til overraskelsen.

"Vi forholder os ganske simpelthen til forestillingen," fortæller Uffe Nielsen.

"Og mine kokkeelever har rig mulighed for at afprøve både deres erfaring og kreativitet. Hvad serverer man for eksempel til operaen King Arthur eller forestillingen Antigone?"

"Ja, vi skal gå blødt til folk,” siger Uffe Nielsen og tilføjer grinende:

“Men det er fantastisk at lave brain storm med kokkene, hvor vi taler om, hvad der passer til forestillingen, og hvad vi kan sætte på menuerne."

Sammen med de skiftende menuer har cafeen også en fast hverdagsmenu, som gæsterne kan nyde godt af. Og Vendsyssel teater huser ikke kun teater, men også musik, foredrag og konferencer. Køkkenet Hos Uffe har travlt.


Foto: Privat // Der er udskænkning i forestillingens pause i den fine grønne bar.

"Jeg nyder, der er travlhed, selvom vi godt kan bruge noget mere serveringspersonale i caféen i løbet af sommeren," siger Uffe.

"Vi skal have flere hænder til at sende tallerkener ud i hele huset, for vi har ganske enkelt travlt."

"Der er en bagkant på det med maden. Folk skal have serveret deres retter, før teaterklokken ringer ind til en forestilling. Og det er det lille benspænd, der gør, at kokken arbejder både mod og med tiden, om man så må sige. Det gør dem til meget dygtige og kompetente kokke. Der skal være is i maven, når man skal køre et a la carte kort, eksempelvis  i højsæsonen med Hjørring Revyen, hvor der ofte er op til 400 spisende gæster i huset."

Uffe Nielsen uddyber, hvordan maden og de kulturelle tilbud følges ad:

"Jo, vi har også sommetider et koncept i forbindelse med et teaterstykke, såsom  ”Stormene” som har rødder i Børglum Klosters historie. Her startede folk på klostret og senere fuldendte oplevelsen med teater og mad, lige som folk gæstede Hjørring Kunstmuseum i forbindelse med teaterstykket om Poul Anker Beck. Disse pakketilbud laver vi naturligvis i samarbejde med Teaterets ledelse og den relevante kulturinstitution. Vi er gode til at kombinere både madkultur, koncepter og performances og arbejder altid for at spille hinanden bedre"

Det gør at både Vendsyssel teater og vores café midt i huset huser et stort antal gæster. Vi bidrager, uden hverken under- eller overdrivelse, til et rigt kulturliv i byen " slutter Uffe Nielsen af.

Teatercaféen har åbent alle dage, undtagen søndag, fra klokken 9:00 til 21:00.
Du kan læse meget mere om Hos Uffe på hjemmesiden her, som også tilbyder take away og dinner transportable til større selskaber. Her finder du også både frokost- og aftenkortet. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Hos Uffe