Et år efter tabt finale kom revanchen: Drengene fra SHI er Danmarksmestre i futsal

De danske U17-futsalmestre fra Skibsby Højene IF (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

Af: Kim G. Jakobsen

For nøjagtigt et år siden, den 12. marts 2022 i Skansen i Sønderborg, var disse drenge 4 minutter fra at blive Danmarks mestre i U15 Futsal, men blev løbet over ende af et stærkt kæmpende Sønderborg hold på hjemmebane.

Der spilles ikke om DM i U16 - så drengene måtte en årgang op og på papiret tage en langt sværere vej, hvis man igen skullle stå i en DM finale!

Ved siden af tre udendørs træninger om ugen, er der blevet trænet futsal hver fredag aften siden oktober - samt har vi fået lov at se nogle dygtige trænere fra Hjørring Futsalklub over skulderen, så drengene kunne få noget mere i bagagen, når de vigtige kampe kom!

Efter at have vundet den lokale U16 og U17 række - Regionsmestre i U16 og guld i U17 jysk kval stævne JM - lykkedes det igen for SHI-drengene at stå i en Final 4, hvor DM for U17 skulle afgøres blandt HIllerød FB, Brøndby IF, Sønderborg Futsal og Skibsby Højene IF.

Troen forsvandt aldrig!
Som vindere af JM ventede nr. 2 fra Sjælland - nogle store og stærke drenge fra Hillerød, der både nåede at føre kampen både 2-0 og 3-1. Men drengene mistede aldrig troen, og kæmpede alle 2x20 minutter. Malthe B. Jakobsen og Marcus Bagge sørgede begge for, med et par flotte mål, at holde SHI-drengene inde i kampen.

Med et voldsomt pres måtte Hillerød give op, efter 8 minutter hvor Marcus Sørensen og Oliver Fredriksen med to mål hver lukker kampen.

Tid til revanche
Finalen skulle vise sig at blive en gentagelse fra året før, da Sønderborg Futsal besejrede Brøndby IF i deres semifinale, og finalen blev lige så svær som vi havde frygtet.

Efter 20 sekunder stod der nemlig 1-0 til Sønderborg, og senere 2 -1. Men drengene bliver ved med at kæmpe sig tilbage.

Med to vigtige mål af kaptajn Mads Houkjær, og tre mål af Oliver Fredriksen, der med 2 minutter tilbage af kampen scorer iskoldt mellem benene af Sønderborg keeperen, til resultatet 4-5 til SHI. Hermed blev sidste års sølvmedaljer byttet ud med guld i år!

Oliver Fredriksen ender som turneringens topscorer med 5 mål, og blev fortjent kåret som Final 4´s bedste spiller.

Plads til endnu flere spillere i SHI
Drengene spiller til dagligt U16 i Skibsby Højene IF, i Liga 1 og Liga 4, med cheftræner Jesper Baand i spidsen. Her er der plads til endnu flere fra årgang 07, uanset niveau. I SHI er det vigtigere at være gode kammarater på og uden for banen frem, for at være gode fodboldspillere.

Vi træner pt. mandag, onsdag og torsdag aften på vores nye kunstbane i Højene - og du er velkommen!

Kilde: Kim Gram Jakobsen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.