Drachmann, vin, kunst, kvinder og sang

Kilde: Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn
Profilbillede
Søren Martin Mørch

Kom og lyt med når Drachmannkvartetten fra Skagen vil føre os ind i Holger Drachmanns til tider turbulente liv med vin, kunst, kvinder og sang.

Holger Drachmann og Lønstrup 

Når vi har valgt datoen den 11. august til dette arrangement, er det fordi Holger Drachmann opholdt sig i Lønstrup, før han slog sine folder i Skagen. Ikke kun malerier kom der ud af hans ophold, men også en "En uromantisk novelle". En novelle, der handler om en kunster og en ung kvinde under Naturkatastrofen i Lønstrup 11. august 1877.

Vi ledte efter novellen i mange år og fandt den til sidst i Det kongelige Bibliotek". Novellen blev udgivet i ugebladet "Ude og Hjemme" 1878.

Drachmannkvartetten er fra Skagen og underholder hver sommer med "litterære kabaretter" og består af Poul Bernth (fortæller og oplæser), Birgit Bernth (fortæller og oplæser), Ann-Marie Gabrielsson (sangerinde og fortæller) og Jesper Hegaard (musikant). 

Holger Drachmann var en farverig person, der elskede oplevelser, god mad, vin og kvinder. Hans digte er ikke mindst påvirket af de kvinder, som han sværmede for eller var gift med, men også andre ting inspirerede ham. Naturen og almindelige menneskers hverdagsliv. Holger Drachmanns digtning og skuespil var elsket af folket for dets smukke poesi let, forståelige sprog, men knapt så værdsat af anmeldere og "litteraturspidser" - måske derfor, er hans værker ikke så kendte i dag. Det vil forsøge -kvartetten at råde bod på. 

Billetter sælges ved døren: kr. 100 inkl. et glas vin. 

Cafeens madtilbud efter koncerten: Hjemmelavet kraftig mexicansk Gullashsuppe med lun flutes og smør. Kr. 79,- Citronfromage kr. 20,- 

Bestilles inden koncerten på tlf. 2281 0144 eller i baren eller bestilles og betales via MobilPay 49952 

Arrangør: 

Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn  i samarbejde med Landsbyrådet Havtornens Rige og Foreningen NORDEN, Hjørring. 

Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Flere artikler