Det holdte hårdt, men tre points kom i hus

Profilbillede
dato

Endnu engang viste FC Thy-ThistedQ sig som en hård og spændende modstander til Fortuna. Der blev kæmpet til sidste dommerfløjt.
Undervejs var det næste umuligt at sige, hvilken side, det ville gå til. Men, da dommeren fløjtede af, var stillingen 2-1 og 3 points var hjemme.

Hermed konsoliderede Fortuna sin position som ligaens nr. 2 i Gjensidige Kvindeliga.
Fortuna er 4 points efter HB Køge, der dog har en kamp færre.
Sandsynligheden taler for, at HB Køge, der lørdag har hjemmekamp mod bundholdet AaB, efter weekenden igen er 7 points foran.

Mens afstanden til topholdet bliver uændret er afstanden til nærmeste forfølger FC Thy ThistedQ øget til 8 points.
Lørdag skal den anden forfølger, Brøndby, møde AGF i Århus.
Det er sandsynligt, at Brøndby henter 3 points her, og bliver Fortunas nærmeste forfølger med en afstand på 5 points.

En tæt affære
Fredagens kamp på Nord Energi Arena i Hjørring var en blandet, men meget spændende affære.
Fortuna indledte med sit kendte hurtige spil, der gradvist blev mere fremadrettet.
Men så blev der hældt en spand koldt vand hældt over hovedet på Fortuna, da Thy Thisteds Rikke Dybdal i det 22. minut udnyttede et omstillingsangreb til 0-1.

Fortuna skulle bruge 16 minutter til at genvinde optimismen.
Olivia Holdt er igen for alvor kommet i scoringshumør og sørgede, med et velplaceret skud efter en elegant og lettere fræk dribling, for udligning.

Efter pausen blev det spil rettet mod Thy Thisteds mål, men der skulle gå 25 minutter inden det lykkedes at komme foran.
Mathilde Carstens havde sidste fod på bolden, da Indiah-Paige Riley sendte et langskud mod mål. Det viste sig at blive sejrsmålet til 2-1.

De sidste 20 minutter fortsatte Fortuna med chanceskabende spilopbygning, men der blev ikke yderligere udnyttelse af chancerne.
Olivia Holdt blev udpeget til Kampens Fotuna-spiller og modtog gavekort fra kampsponsor Fjordbak Byg.

Kampens forløb:
22 min 0-1 Rikke Dybdal
38 min 1-1 Olivia Holdt
70 min 2-1 Mathilde Carstens

Gule kort: Karoline Olesen og Clara May Wheeler begge Fortuna

Udskiftninger:
Fortuna: 79 min ind Sofie Lundgaard ud Karoline Olesen, 85 min ind Rebekka Frederiksen ud Indiah-Paige Riley, 85 min ind Camilla Kur ud Mathilde Carstens, 90 min ind Asii Berthelsen ud Olivia Holdt.
Thy Thisted: 83 min ind Michel Sandfeld ud Janni Vinther Nystrup.

Kampens dommer Niclas Hovgaard Lassen. Linjedommere Troels Christensen og Daniel Kühn Christiansen

Fortunas næste ligakamp er på udebane mod Kolding IF søndag den 14. november kl. 15.

Kilde: Torben Vandsted, Pressechef Fortuna Hjørring