Danmark får nyt mobilbaseret varslingssystem

Foto: Hjørring kommune. Billede med information om S!RENEN
dato

Fremover kan du få advarsler direkte på din mobiltelefon, hvis du befinder dig i et område, hvor mange mennesker er udsat for akut fare. Vi kalder det nye system for S!RENEN, og det indføres fra foråret 2023.

S!RENEN har en unik lyd og adskiller sig tydeligt fra almindelige beskeder som SMS’er og push-notifikationer. Hvis S!RENEN lyder på din mobil, skal du med det samme følge anvisningerne:
STOP. LÆS. REAGÉR.

Det betyder, at for langt de fleste danskere vil en advarsel via S!RENEN kun være noget, de oplever én gang om året – nemlig ved den årlige test første onsdag i maj. 

Teknologien bag S!RENEN kaldes ’cell broadcast’. Det fungerer sådan, at mobilselskabernes telemaster transmitterer advarsler via et envejs-radiosignal til mobile enheder i det område, som politiet har markeret som farligt. Alle nyere mobiltelefoner kan modtage advarsler via S!RENEN.

Bemærk - Du skal ikke downloade en app eller tilmelde dig, men du skal sørge for, at styresystemet på telefonen er opdateret. Det er ikke muligt at slå advarsler fra S!RENEN fra på din mobil.

Læs mere om S!RENEN hér


http://hjoerring.dk/nyt-og-presse/nyheder/2023/mar/danmarks-nye-mobilbaserede-varslingssystem
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.