Claus Mørbak Højrup stiller op for Venstre

Claus Mørbak Højrup stiller op for Venstre til KV-21
Profilbillede

Blå bog

Claus Mørbak Højrup er 48 år gammel og stiller op for partiet Venstre.

Hans fritidsinteresser består af styrketræning og læsning.

Professionelt arbejder han som underviser og forsker på Aalborg Universitet med økonomistyring.

Han har boet i Hjørring siden 1984, altså i 37 år. Nuværende bor han i parcelhus i kvarteret ved Ulvegravene/Bagterp.

Hvad betyder Hjørring Kommune for dig?

"Jeg er meget glad for at bo i Hjørring Kommune, selvom jeg arbejder i Aalborg. Vi har stort set alle de fritidsaktiviteter, som vi kan ønske (vi mangler dog en skaterbane og en skøjtebane). Vi har lange strande, billige huspriser, uddannelsesinstitutioner og god (men ikke perfekt) kommunal service i forhold til, at vi ikke er en storkommune."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?

"Det betyder noget for mig at tage ansvar.

Man må aldrig være ligeglad med sine omgivelser. Jeg ser, hvordan byrådets beslutninger påvirker mit liv, min virksomhed, min kones arbejde og mine børns hverdag. Hvis jeg er uenig i lokalpolitikken, kan jeg brokke mig i et læserbrev - eller jeg kan træde frem og gøre noget selv."

Hvad er dine politiske mærkesager?

"Der er mange. Der er nogle som er meget vigtige, men som ikke rigtigt taler til de enkelte borgere. Disse er bl.a. at vi bør have større frikommuneprivilegier, altså mulighed for at vores medarbejder ikke skal underlægges rigide regler fra Christiansborg. En anden er erhvervsudvikling, specielt omkring Hirtshals Havn, men selvfølgelig også i resten af kommunen.

De lidt mere jordnære sager inkluderer, at man skal have frit valg for pasning af sine børn, om man vil gøre det hjemme med tilskud, eller om man vil anvende de offentlige institutioner.

Desuden har vi også brug for at se på vores plejehjem, altså hvad der sker ”inde i dem” og måske udvikle tilbud, som ligger i den periode, hvor ældre skifter fra eget hjem plejecenter. Kunne der være noget derimellem? F.eks. et form kollektiv for ældre, som kun har brug for lidt hjælp, men ikke så meget at et plejecenter er nødvendigt? Der bør også være mulighed for friplejehjem uden for hoved- og områdebyerne.

I de helt konkrete sager ønsker jeg bedre cykelstier og fortov i Bagterp-området. Langs Bagterpvej og Halvorsmindevej er der parcelhuskvarterer uden fortove og cykelstier. Broen over jernbanen ved Halvorsminde er en dødsfælde for cyklende skolebørn.

Jeg ønsker også en skaterbane ved den gamle politistation i Hjørring og en skøjtebane i Park Vendia."

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?

"Presse på de nationale politikere om at give os frikommune-privileger.

Ændre lokalplaner for friplejehjem, så det bliver muligt i bl.a. Tornby.

Give mulighed for hjemmepasning med tilskud.

Ved første budgetforhandling vil jeg forsøge at få afsat midler til cykelstier, så børn kan komme mere sikkert i skole."


Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Redaktionen