Canify Clinics giver ny tilgang til medicinsk behandling med cannabis

Canify Clinics set udefra (Foto: Canify Clinics)
Profilbillede
dato

I Nørresundby - blot en halv times kørsel fra Hjørring- finder man den nye virksomhed, Canify Clinics, hvor Jens Thau er klinikejer. Vi har taget en snak med Jens om den lidt særlige forretning, der arbejder med at gøre behandling med medicinsk cannabis så effektiv og komfortabel som muligt.

Det er ikke længe siden, at Canify Clinics åbnede deres første klinik. Vi skal blot tilbage til den 13. oktober, da den første klinik åbnede i Nørresundby. Jens Thau fortæller, hvorfor Canify Clinics startede op:

“Mange patienter køber i dag "medicinsk" cannabis gennem ulovlige kilder, hvilket udgør en risiko, da der ingen kontrol er over styrken eller urenhederne, og da der ikke er lægelig rådgivning.”

“Derfor er det vigtigt, at læger er veluddannede i brug, dosering og sikkerhed ved medicinsk cannabis, så de kan rådgive patienterne om lovlige recepter og korrekt og sikker indgivelse. Praktiserende læger er ikke klædt på til at ordinere cannabis efter den forsøgsordning, som blev vedtaget i 2018, og derfor tager privatklinikken Canify Clinics over.”

Klinikken drives af speciallæge Kristina Winter sammen med indehaver Jens Thau, der tidligere har drevet en lignende klinik i København.


Læge Kristina Winter under konsultation med en patient (Foto: Canify Clinics)

Kristina Winter har bl.a. arbejdet som speciallæge på hospice og sygehuse i Aalborg, Hjørring og Frederikshavn med tilknytning til de palliative team for alvorligt syge. Hun har mange års erfaring med at behandle patienter med medicinsk cannabis og cannabisbaseret medicin.

Klinikken på Hjørringvej i Nørresundby tilbyder behandling med mange forskellige cannabisprodukter til patienter, uden henvisning:

“Behandlingen kan hjælpe og forbedre livskvaliteten hos patienter med kroniske smerter, som ikke kan lindres af det offentlige sundhedsvæsen. Klinikken henvender sig primært til patienter med kroniske smerter, gigt, migræne, sklerose eller kræft. Der behandles ikke gravide, ammende kvinder, børn eller unge.”

Empati, videnskab og tid til patienten har medført god udvikling fra start

Canify Clinics har nu fem ansatte, og siden starten af oktober er det gået ganske pænt i klinikken. For at det skal fortsætte, er det vigtigt for Jens Thau, at de ikke går på kompromis med deres mål og værdier:

“Vi tror på empati og videnskab, og at alle er unikke. Gennem vores tjenester og klinikker vil patienterne altid blive lyttet til af erfarne medicinske specialister, som kan guide til den behandling, der er den rigtige for dem.”

“Vi har til formål at mindske de forhindringer, som både læge og patient kan stå over for, når de indleder medicinsk behandling med cannabis. Dette omfatter forberedelse til og tilstedeværelse under konsultationer, udarbejdelse af recepter og dokumentation, adgang til ordineret medicin, myndighedsdokumentation og vejledning i den praktiske brug af din medicin.”


Klinikejer Jens Thau oplever at det går godt for Canify Clinics, selvom virksomheden stadig er meget ung (Foto: Canify Clinics)

Jens Thau fortæller, at de flere gange har oplevet at patienterne føler sig overset andre stedet, og derfor er det vigtigt for Canify Clinics at bruge den nødvendige tid på hver patient:

“Derudover vægter vi enormt højt, at der er tid til hver enkelt patient. Mange kroniske patienter føler sig overset, misforstået mm. og disse mennesker har ofte brug for at blive lyttet til. Vi tager os altid den tid til patienterne, som de har behov for.”

Et fællesskab af patienter, pårørende og sundhedspersonale

“Siden åbningen i oktober har vi oplevet en god udvikling, og telefonerne ringer,” lyder det fra Jens Thau, der fortsætter:

“Vi er et fællesskab af patienter, pårørende, sundhedspersonale, organisationer med flere, der er dedikeret til konstant at opbygge, bruge og dele viden om smertebehandling. Vi bruger derfor mange ekstra ressourcer på de sociale medier, for at møde alle der ønsker at deltage i et netværk for mere viden om kroniske sygdomme.”

Budskabet fra Jens Thau er ganske simpelt: “Canify Clinics - Tid til at være patient”

Canify Clinics ligger i Nørresundby på adressen Hjørringvej 156. Du finder meget mere om Canify Clinics på deres hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Canify Clinics