Byggeriet af Hjørring Musiske Skole er nu vedtaget

Foto: Hjørring Kommune. Visualisering af Hjørring Musiske Skole - tegnet af Cobe.
Profilbillede

Børn, unge og voksne i Hjørring Kommune kan se frem til et nyt kreativt samlingssted med plads til nye dimensioner og fællesskaber. Hjørring Byråd har onsdag aften vedtaget at opføre Hjørring Musiske Skole på Teaterpladsen i Hjørring midtby. 

"Vi opfører en ny bygning til Hjørring Musiske Skole for fortsat at kunne tilbyde musiske og kreative undervisningstilbud af høj kvalitet til børn, unge og voksne. Hjørring Musiske Skole er i dag den største kulturskole i Vendsyssel og favner både bredden og eliten," siger Søren Smalbro, borgmester i Hjørring Kommune.

Med den nye bygning ønsker kommunen at give musikskolen rammer, hvor der er plads til kreativitet og fællesskaber, og hvor de gode akustiske forhold giver et kvalitetsløft til undervisningen.

"Hjørring Kommune skal fortsat være et attraktivt sted at bo, og jeg håber, at det færdige byggeri kan være med til, at de folk, som allerede bor i kommunen, bliver her - og måske endda tiltrække nye borgere til kommunen, siger Søren Smalbro.

Den 1800 kvadratmeter bygning er tegnet af arkitektvirksomheden Cobe og bliver bygget med et fælles hjerterum, som støder op til de fleste rum i bygningen. Hjerterummet bliver et samlingspunkt for mennesker og aktiviteter og med plads til koncerter og forestillinger.

Placeringen tæt på tog- og busforbindelser giver mulighed for at børn, unge og voksne, som ikke bor tæt på midtbyen, nemt kan komme til musikskolen med offentlig transport.

Det handler om glæde, udvikling og om at være en del af et fællesskab

Bygningen danner rammen, men det er de mennesker, som har lyst til at spille musik, få undervisning i kreative fag eller som bare vil bare hænge ud med venner eller drikke en kop kakao, mens de venter på bussen, der skaber fællesskabet.

"Vi får en bygning, der inviterer til fællesskaber, og hvor alle er velkomne. Det er vores håb, at mennesker på tværs af alder vil bruge bygningen, også som et samlingssted," siger Gry Bruun Nielsen, formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsforvaltningen og fortsætter:

"Vi har en fremragende musikskole, som laver mange forskellige tilbud. Hver eneste uge har alle 4-5-årige i de kommunale børnehaver samt elever på forskellige klassetrin rundt omkring i alle kommunens skoler glæde af musikalske oplevelser, som er drevet af Hjørring Musiske Skole."

"Det, at vi integrerer musik, bevægelse og instrumenter i vores dagtilbud og skoler, har betydning for børnenes indlæringsevne, sproglige udvikling og sociale kompetencer. Og det er med til at skabe udvikling, læring og trivsel for vores børn og unge i kommunen."

Fakta:

  • Anlægsbudgettet er 37,250 mio. kr.

  • Byggeriet udføres med fokus på faglig høj -kvalitet, lave driftsomkostninger og et godt indeklima herunder gode akustiske forhold. Bygningen skal certificeres efter DGNB ordningen i kategorien ”guld”.

  • Hjørring Kommune forventer at tage første spadestik omkring årsskiftet 2023/2024.
Kilde: Hjørring Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.
False {
}