Birgit Amtoft stiller op for Konservative til KV21

Birgit Amtoft stiller op for Konservative til KV21
Profilbillede

Blå Bog

53-årige Birgit Amtoft stiller op for Konservative til kommunalvalget i Hjørring Kommune. Birgit flyttede til kommunen som 20-årig for at påbegynde læreruddannelsen. Hun har arbejdet på Privatskolen i Sæby. I 1998 blev hun skoleleder i Hjørring Kommune og i dag arbejder hun som skoleleder på Muldbjergskolen.

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
I 1988 flyttede jeg til Hjørring fra Vesthimmerland og har siden været bosiddende i Hjørring, hvor jeg også har haft det meste af mit arbejdsliv. Når jeg i dag taler om "hjem", så er det i Hjørring. Jeg er utrolig glad for at bo i Hjørring Kommune, hvor vi stort set har alt, hvad hjertet kan begære. Vi har Vesterhavet, dejlige strande, natur og et rigt fritids- og kulturliv. Kort sagt gode rammer for et godt liv.

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
Jeg vil rigtig gerne være med til at præge Hjørring Kommune, således vi fremover vil være et endnu mere attraktivt sted at bosætte sig og at borgerne i kommunen får de bedste rammer for et godt familie-, fritids og arbejdsliv.
Jeg vil gerne være med til at tage ansvar for de beslutninger, der tages i kommunen. Jeg vil gerne bringe mine tre nøgleord: FRIHED, FORANDRING og SAMARBEJDE i spil, således vi bliver ved med at videreudvikle vores skønne kommune.

Hvad er dine politiske mærkesager?
Mine politiske mærkesager er:
- Børne- og ungeområdet står øverst i forhold mine mærkesager. Dette område skal prioriteres særligt højt for at give netop børn og unge så gode opvækstbetingelser som muligt.
- Den gode alderdom, hvor den enkelte borger bliver lyttet til i forhold til ens behov. I Hjørring Kommune skal den ældre den af befolkningen behandles med værdighed. De skal have mulighed for at vælge hvad, der er bedst for den enkelte.
- Vi skal skabe flere attraktive studiepladser for at tiltrække og fastholde de unge mennesker.
- Vi skal skabe flere attraktive arbejdspladser. Især turistområdet skal vi videreudvikle.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
Som nyt byrådsmedlem vil jeg være nysgerrig og lyttende således jeg lærer arbejdsgangene at kende.
Herefter vil jeg arbejde på, at mine mærkesager bliver implementeret i kommunen, hvor vi skal samarbejde bredt om at udvikle kommunen.

Hvad er dine fritidsinteresser?
I min fritid holder jeg meget af lange gåture på vores skønne strande eller skove i kommunen.
Ligeledes nyder jeg roen og en god bog i vores dejlige sommerhus i Lønstrup, hvor vi også ofte har besøg af familie og venner.
Det berømte citat: "At rejse er at leve" kan jeg godt tilslutte mig og vi tilbringer ofte ferierne under varmere himmelstrøg.

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Birgit Amtoft