Besparelser i Nordjylland rammer de ældre

Profilbillede

Ældre Sagen har på baggrund af en ny analyse med tal fra Danmarks Statistik, kommet frem til at Mariagerfjord og Hjørring kommune har skåret i antallet af timer i hjemmehjælpen. Dette vækker bekymring, fortæller lokalformand og medlem af Ældre Sagens landsbestyrelse John Kirstein Sørensen fra Sindal.

Han mener, at de sidste 10 år har de mange besparelser ramt de ansatte i hjemmehjælpen, hvor de ansatte prøver at få tingene til at hænge sammen. Dette går ud over de ældre, som ikke føler at der er tid til omsorg og tid til den nødvendige hjælp.

 Han mener også at, de faldende antal timer til rengøring, bad og medicinering i de ældres hjem, skyldes at kommunerne bruger pengene forkert.

Formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Jan Thorbøll Andersen(S) mener at kvaliteten hele tiden har været den samme, men at de nu oplever at flere ældre over 65 år bliver mere selvhjulpne og ældre, således at de ikke har behov for den samme hjælp som for 10 år tilbage.

Han kan desuden heller ikke genkende billedet af at ældreområdet hele tiden er udsat for nedskæringer.

Hos Ældre Sagen tror man ikke på at nedskæringerne skyldtes at de ældre har mindre behov for hjælp, de mener det er en ren spareøvelse, har John Kirstein Sørensen udtalt.  

Kilde: Redaktionen